Sparta ja ÅIFK hakevat kauden avauspisteitään

Keskiviikon iltaottelussa Pirkkolassa Sparta saa vastaansa ÅIFK:n. Kummallakin on alla kaksi pelattua ottelua ja pistepussi kaipaa vielä ensimmäisiä merkintöjä. Vähintään toiselle joukkueista sellainen on keskiviikkona luvassa.

Spartan alkukausi on ollut haastavin mahdollinen, sillä joukkue on kohdannut viime kauden finalistit Dickenin ja HIFK:n. Dicken oli avausottelussa suhteellisen selvästi edellä, mutta HIFK:n Sparta puristi ahtaalle ja antoi selkeän näytön yllätysvalmiudestaan.

Myös ÅIFK on kohdannut jo HIFK:n. Sparta kärsi hallitsevalle mestarille tappion neljällä maalilla, mutta ÅIFK:n tappiomarginaaliksi kauden avauksessa tuli selkeät 18 osumaa.

Toisessa ottelussaan ÅIFK kärsi tappion Atlakselle, mutta oli taistelemassa pisteistä pitkälle toiselle jaksolle saakka. Turkulaisten peli on vielä alkukaudella ailahdellut melkoisesti.

– Osalla pelaajista on vaikeuksia valmistautua otteluihin sovitun taktiikan mukaisesti. Sen suhteen meillä on vielä paljon töitä tehtävänä, ÅIK:n päävalmentaja Ulf Andersson sanoi Atlas-tappion jälkeen Åbo Underrättelserille.

ÅIFK:n maalintekovastuusta alkukaudella suuren osan on kantanut Matilda Bäcklund (13 maalia), joka on saanut taustatukea lähinnä Anna Harrilta (8). Spartan maalitilaston kärki on leveämpi; Inka Jäntti (11), Sirja Lassinharju (10) ja Sara Jäntti (9) ovat kaikki aloittaneet kauden mukavaa tahtia.

Ottelu Pirkkolassa alkaa keskiviikkona kello 21.00.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk