Viikon kärkikamppailu. osa 2 – SIF saa HIFK:n vieraakseen

SIF voitti viikolla SM-sarjan kärkikamppailussa Dickenin ja nousi yksin sarjataulukon kärkeen. Samalla kakkoseksi nousi HIFK, joka vierailee lauantaina Siuntiossa.

Asetelmat sarjataulukon kärjessä ovat kutkuttavat runkosarjan kääntyessä lopuilleen. SIF johtaa vain pisteellä HIFK:ta, josta pisteen päässä puolestaan vaanii Dicken.

– On aivan loistavaa, että tämä ratkaistaan kolmen joukkueen kesken eikä vain kahden, luonnehtii HIFK:n Lotta Kulju asetelmia Västra Nylandissa.

SIF on noussut kärkikamppailuun viime kauden finalistien rinnalle hiukan mustana hevosena, mutta Kuljun mukaan kautta taaksepäin kelatessa mistään suuresta yllätyksestä ei voi puhua.

– Siuntio on saanut pelata koko kauden ilman loukkaantumisia. He ovat voineet harjoitella hyvin ja pelata parhaalla joukkueellaan. Heillä on pieni etukin siitä.

HIFK haki marraskuun alussa Siuntiosta voiton maalein 27-22, mutta tuon jälkeen SIF ei ole menettänyt pistettäkään ja matkan varrelle mahtuu myös voitto HIFK:sta Helsingissä tammikuussa lukemin 28-25. SIF:n voitto lauantaina merkitsisi joukkueelle varmaa runkosarjan voittoa, sillä tasapisteissä Dicken on siuntiolaisten jäljessä.

Runkosarjan voitto on siis SIF:n omissa käsissä, mutta liikaa ajatukset eivät siuntiolaisleirissä karkaile.

– Ajatus runkosarjan voitosta on toki takaraivossa, mutta meidän pitää ottaa ottelu kerrallaan, eikä pitää mitään itsestäänselvyytenä, vaan tehdä lujasti töitä ja pelata hyvin, muistuttaa SIF:n viimeinen lukko, maalivahti Charlotta Roos VN:ssa.

Kärkikamppailu Siuntiossa alkaa lauantaina kello 17.00.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!