Kohti kautta: Dickenin tähtäimessä mestaruus

Keväällä hopeamitalit kaulaansa saanut Dicken julistautuu kauden 2014-15 alla ainoana kiertelemättä hallitsevan mestarin HIFK:n haastajaksi. Päävalmentaja Jani Vaskolan johdolla hopeaa lähdetään nyt kirkastamaan kullaksi.

Keväällä finaaleissa HIFK oli vielä liian kova pala purtavaksi. Nyt Dickenin joukkue on vahvistunut muutamalla uudella pelaajalla. Martina Genberg (pakki), Catharina Nyberg (viivapelaaja) sekä Tove Salokivi (laituri)) ovat uusina mukana ja viime kauden runkopelaajistoon pysynyt samana.

– Olemme päässeet harjoittelemaan läpi kesän ja pelanneet kovia harjoitusotteluita koti- ja ulkomailla ennen kauden alkua. Pelikirjaa on myös uudistettu ja joukkue näyttää todella vahvalta tällä hetkellä joka pelipaikalla, Vaskola toteaa tyytyväisenä kauden kynnyksellä.

Vaskolan mukaan Dickenillä on tasaisen vahva ja leveä materiaalia, joten vaihtoehtoja riittää mahdollisten poissaolojen varalta tai puhtaan taktisesti ajatellen. Joka pelipaikalle löytyy vähintään kaksi laadukasta pelaajaa,

– Vahvuuksia joukkueessa ovat juuri leveys, pelivauhti ja fyysinen kovuus puolustuksessa. Meillä on kymmenen pelaajaa jotka ovat naisten- tai nuorten naisten maajoukkueessa ja tämä yksistään luo hyvää sekä kehittävää kilpailua läpi kauden joukkueen sisällä.

Viime kauden kakkonen haluaa luonnollisesti ottaa vielä sen yhden askeleen, eikä tavoitetta Dickenissä peitellä.

– Päätavoite on voittaa Suomen mestaruus. Bonustavoitteena on voittaa Suomen-Cup. Lisäksi haemme parempaa voitto/tappio-suhdetta kuin mitä viime kaudella, Vaskola naulaa viitaten viime kauden tilastoihin (runkosarjassa 18 voittoa / 3 tappiota, Play-Off peleissä 3 voittoa / 4 tappiota).

Naisten SM-sarjan ottelutahti on alkavalla kaudella varsin kohtuullinen ja Dicken hakee täytettä kalenteriinsa kansainvälisiltä kentiltä.

– Johtuen sarjan pienestä ottelumäärästä joukkue tulee hakemaan noin 8-10 ulkomaista ottelua tulevalla kaudella. Tällä valmistaudutaan mahdollisiin seuraavan kauden europeleihin tai naisten Baltian liigaan, Vaskola toteaa.

– Tavoitteena on luoda kotimaan kentille seura ja olosuhteet, jotka pystyvät tarjoamaan pelaajille laadukkaan ympäristön kehittyä koti- ja ulkomaan kentillä ilman että pelaajien tarvitsee lähteä ulkomaille pelaamaan kehittyäkseen.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk