Kohti puolivälieriä: Sparta ja ÅIFK parantaneet viime kaudesta

SM-sarjan puolivälierissä kohtaavat Sparta ja ÅIFK ovat molemmat parantaneet edelliskaudesta ja vastakkain on kaksi hyvässä nosteessa olevaa ryhmää.

Sparta sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja ÅIFK viidenneksi, mikä merkitsi molemmille selkeää parannusta.

– Sijoitus runkosarjassa parani kolme pykälää viime kaudesta. Nuori joukkue on kehittynyt mukavasti runkosarjan aikana, iloitsee Spartan päävalmentaja Ken Sirenius.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Anderssonin mukaan myös hänen joukkueessaan ero on selvä edelliskauteen verrattuna.

– Runkosarjassa moni asia oli paremmin kuin edellisellä kaudella. Moni pelaaja on kehittynyt ja kasvanut käsipalloilijana ja pärjää SM-tasolla merkittävästi paremmin. Meillä on nyt leveämpi pelaajamateriaali ja useampia pelaajia, jotka pystyvät maalintekoon, Andersson luettelee.

– Olemme saaneet Carolina Pettersson ja nyt kauden lopulla myös Emma Saarelan takaisin pitkien loukkaantumisten jälkeen ja sen myötä 9 metriin on paljon enemmän vaihtoehtoja. Täksi kaudeksi tulleen Sara Pollesellon myötä meillä on myös vielä yksi maalivahti, jolla on edellytykset onnistua erittäin hyvin maalissa.  Myös Anna Harri on tällä kaudella voinut keskittyä enimmäkseen pelaamiseen laidalla, josta on ollut hyötyä vastahyökkäyksissämme.

ÅIFK on väläytellyt puristamalla mm. tasapelin runkosarjan voittaja HIFK:n vieraana, mutta tietty tasaisuus vielä puuttuu.

– Parantamisen varaa on vielä siinä, että emme ole pystyneet esiintymään tasaisesti ottelujaksoissa, useammassa perättäisessä ottelussa tai otteluissa samaa vastustajaa vastaan. Emme ole henkisesti pystyneet ottamaan sitä harppausta, jonka olisimme mielestämme tarvinneet. Joukkueessa on nyt kuitenkin todella paljon enemmän henkistä voimaa ja uskoa siihen, että osaamme.

Sparta pääsee puolivälieriin kotiedun turvin ja kauden aiempien kohtaamisten valossa edusta todella voidaan puhua, sillä kaikki kolme kohtaamista päättyivät kotivoittoihin.

ÅIFK:lla ei varsinaisesti loukkaantumishuolia ole pitkäaikaispotilaidenkin palattua riviin. Spartalla sen sijaan on ikävämpiä uutisia pudotuspelien alla.

– Anniina Nyholmin kausi on ohi. Se on meille ikävä takaisku, mutta uskon että joukkueesta löytyy vastuunottajia, Sirenius sanoo.

Puhuttaessa joukkueensa vahvuuksista puolivälieriä ajatellen Andersson on arvoituksellinen, kun Sirenius puolestaan latoo pöytään selvemmät teesit.

– Mitään ei nosteta esille, eikä mitään unohdeta, Andersson heittää.

– Tahto ja pelillinen kollektiivisuus ovat meidän aseemme, Sirenius linjaa.

Vastustajan osalta molemmat valmentajat ovat vuolassanaisempia.

– ÅIFK on hyvä joukkue ja heillä on sarjan parhaimpiin kuuluva maalivahti- ja puolustuspeli. Olemme kuitenkin valmistautuneet hyvin puolivälieriin ja tiedämme mitä odottaa, Sirenius vakuuttaa.

– Sparta on pelannut hyvin ja on onnistunut luomaan pelityylin, jossa heillä on useita vaihtoehtoja. Jäntin sisarukset ansaitsevat kaiken kunnian, mutta joukkueen materiaali on meidän tapaamme tullut leveämmäksi ja useampi pelaaja pystyy rakentamaan menestystä, arvioi Andersson puolestaan Spartaa.

Kohtaamiset runkosarjassa:
01.10. Sparta – ÅIFK 32-25
03.12. ÅIFK – Sparta 29-19
07.02. Sparta – ÅIFK 37-25

Puolivälierien ohjelma:
10.03. 20.15 Sparta – ÅIFK, Pirkkola
12.03. 18.30 ÅIFK – Sparta, Samppalinna
15.03. 14.30 Sparta – ÅIFK, Pirkkola
tarvittaessa:
18.03. 18.30 ÅIFK – Sparta, Samppalinna
21.03. xx.xx Sparta – ÅIFK, Pirkkola

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk