Kohti puolivälieriä: Dicken suosikkina BK-46:tta vastaan

Niukasti kolmanneksi SM-sarjan runkosarjassa jäänyt Dicken saa puolivälierissä vastaansa runkosarjan kuutosen BK-46:n.

Viime kauden hopeamitalisti Dicken on päävalmentaja Jani Vaskolan mukaan ottanut kauden aikana askeleita eteenpäin, vaikka runkosarjan lopussa tapahtui pieni tuloksellinen notkahdus.

– Meillä on tälle kaudelle yhdessä joukkueena n.200 tarkoin suunniteltua tapahtumaa takana ja tekemisen taso, pelaajien sitoutuminen ja halu kehittyä on ollut kaikissa tapahtumissa hyvä. Tämä on näkynyt pelillisesti verrattuna viime kauteen leveyden lisääntymisenä. Varsinkin harjoiteltujen asioiden vieminen
suoraan peliin on lisääntynyt tämän kauden runkosarjan aikana, Vaskola kertaa.

– Selkeää kehitystä on vaikeampi nähdä isolla kuvalla jo huipulla olevista pelaajista, mutta jos katsoo Salokiveä, Ingettiä ja nuorempaa Ahlrothia, niin he ovat nousseet ihan uusille sfääreille. Kokeneempien pelaajien osalta ilahdutti kyky viedä vastustajaa sekä maalivahteja, ymmärtää miksi näitä tehdään ja uskallus kokeilla erilaisia paljonkin harjoiteltuja heittovariaatioita myös suuren yleisön edessä. Pelillisesti syyskausi meni runkosarjassa loistavasti, mutta keväällä sattui muutama pelillinen kömmähdys ja hävisimme Siuntiolle sekä HIFK:lle kahdesti.

BK-46:n osalta runkosarjassa saavutettiin minimitavoite eli pudotuspelipaikka. Varsin kapealla materiaalilla operoineelle ryhmälle suoritus oli päävalmentaja Risto Puputin mukaan tyydyttävä.

– Olosuhteet ja kapasiteetin huomioiden runkosarja sujui meiltä ihan ok, Puputti linjaa.

Juuri materiaalin laajuudessa joukkueilla on selkeä ero, eikä Vaskola tätä lähde mitenkään peittelemään.

– Jos kaverit pysyvät ehjinä, niin vahvuutenamme on materiaalin laajuus verrattuna Karjaan vastaaviin pelipaikkoihin. Pystymme kerralla laittamaan kentälle seitsemän huippuun hiottua urheilijaa ja saman verran myös voimme vaihtaa myös penkiltä sisään. Tason ei pitäisi laskea vaihtojen myötä. Joukkueen vauhti on huomattavasti BK:ta kovempi ja pysyy yllä koko 60 minuuttia ja tarvittaessa myös jatkoajat, Vaskola laskee.

Dicken on myös selvän suosikin asemassa ennakkoon ja tässä kenties piilee karjaalaisten yllätysmahdollisuus.

– Voimme pelata vapautuneesti, Puputti muistuttaa.

– Varmaan ihan hyvä vastustaja kuitenkin tulee, ainakin pelaajia heillä riittää.

Dickenillä on hiukan miettimistä kokoonpanonsa kanssa puolivälierien alla eli ihan täydestä pakasta Vaskola ei pääse valitsemaan pelaavaa ryhmää.

– Anna Lindahlin polvi on iso kysymysmerkki, välillä tilanne on hyvä ja välillä ei ole edes kävelykunnossa. Hänen osaltaan pidämme sormia ristissä ja toivomme että paikat kestävät koko play-off -rupeaman. Ensimmäisestä puolivälierästä meiltä puuttuu nuori puolustaja Genberg pakollisen opiskelutentin takia ja lisäksi hyökkäyksen ikiliikkuja Böckelmanin pelaaminen on epävarmaa poskiontelotulehduksen takia. Molempien pitäisi olla kuitenkin rivissä viimeistään torstaina ottelussa Karjaalla, Vaskola sanoo.

BK:lla ei isompia loukkaantumismurheita ole, mutta omat miettimisen aiheensa on myös Puputilla nimenomaan ensimmäisen puolivälierän alla.

– Ensimmäinen ottelu pelataan niin aikaisin (18.15), että kaikki pelaajat eivät pääse töiltään tai opiskelultaan paikalle ajoissa, Puputti harmittelee.

Dicken vei runkosarjan kaikki kohtaamiset nimiinsä selkein lukemin ja BK:n mahdollisuudet ottelusarjassa eivät ennakkoon kovin suuret ole, mutta Dickenissä tiedetään hyvin, että vasemmalla kädellä sarja ei hoidu. Karjaalaisilla on osaamista kärjessä runkosarjan ylivoimainen maalikuningatar Pamela Degerman.

– BK:lla on 2-3 pelaajaa jotka voivat ratkaista ottelun edukseen muiden tukiessa omilla suorituksillaan joukkuetta. Heillä on 4-5 ajoa hyökkäyksessä joihin vahvasti nojaavat (Paikanvaihto, kääntönorski, viivanosto laidan sisäänjuoksulla jne.)sekä ennen kaikkea loistavasti heittävä vasuri Pamela Degerman, Vaskola sanoo.

– Puolustus heillä on fyysisesti kova sekä isokokoinen. Meidän pitää saada heidän puolustus sivuttaisliikkeeseen aktiivisella liikkeellä sekä paineenluomiselle väleihin, mikäli antaudumme 1vs1 painiotteluun, on BK:n puolustus niskan päällä. Lisäksi BK osaa käyttää järkevästi kentän ylitystä, rytmittäen vauhdinpidon oman jaksamisensa mukaan. Tämätuo välillä yllätyksiä kun iskevät nopeasti silloin kun me emme ole hereillä. Pelillisesti on kaksi asiaa jotka turhauttavat valmennusta ja toinen on vastustajan helposti tekemä maali. Tämän takia meidän pitää olla läpi pelin hereillä puolustuksellisesti ja pakottaa BK tekemään lujasti töitä kaikkien maaliensa eteen.

Kohtaamiset runkosarjassa:
01.10. Dicken – BK-46 42-22
03.12. BK-46 – Dicken 14-21
07.02. Dicken – BK-46 37-23

Puolivälierien ohjelma:
10.03. 18.15 Dicken – BK-46, Pirkkola
12.03. 19.00 BK-46 – Dicken, SISU Arena
15.03. 12.30 Dicken – BK-46, Pirkkola
tarvittaessa:
18.03. 19.00 BK-46 – Dicken, SISU Arena
21.03. xx.xx Dicken – BK-46, Pirkkola

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk