Kohti välieriä: HIFK lähtee suosikkina Spartaa vastaan välieriin

Helsingin IFK ja Sparta aloittavat keskiviikkona välierät naisten käsipallon SM-sarjassa. Kestomenestyjä IFK lähtee ottelusarjaan selvänä ennakkosuosikkina, sillä joukkue vei nimiinsä kauden kaikki kolme kohtaamista runkosarjassa.

Finaalin pääsee ensiksi kolme voittoa ottanut joukkue. IFK:lla on otteluparissa kotietu, joten ensimmäinen peli pelataan Helsingin Urheilutalolla.

Lähes koko 2000-luvun HIFK:n joukkueessa pelannut Annamari Jääskeläinen sysää kuitenkin suosikin paineita joukkueeltaan pois voittoisasta historiasta huolimatta.

– Kauden aiemmat kohtaamiset eivät merkkaa enää mitään. Tulee ihan varmasti tasaisia otteluita. Pudotuspelit ovat aina eri pelejä kuin runkosarjaottelut. Niissä on niin paljon enemmän tunnetta ja lähtökohdat ovat siten erilaiset.

IFK:n kausi on läpi kauden ollut pelillisesti kuin vuoristorataa, mutta tärkeiden pelien kynnyksellä joukkue on jälleen saanut juonesta kiinni, kokenut Jääskeläinen kertoo.

– Välillä pelasimme tosi hyvin ja välillä huonosti. Runkosarjamme oli liian ailahtelevainen ja meidän pitää pystyä pelaamaan tasaisemmin. Spartallahan on paljon nousujohteisempi kausi takana kuin meillä.

– Käänsimme runkosarjan lopussa kurssimme rutiinimme avulla. Tiedämme miten pitäisi pelata, mutta keskittyminen peleissä on usein sitten päästä kiinni, Jääskeläinen toteaa.

Jääskeläinen nimeää Spartan pelaajista muutaman, joiden kanssa punapaidat saavat olla tarkkana.

– Jäntin siskokset ja Sirja Lassinharju vasemmalla puolella. Heiltä löytyy paljon tulivoimaa ja tehoja.

Sparta-leirissä ei aiota keskittyä yksittäisiin pelaajin vaan pelkästään omaan tekemiseen, kertoo joukkueen päävalmentaja Ken Sirenius.

– IFK:lta löytyy laatua koko kokoonpanon verran, joten emme voi keskittyä vain yhteen yksilöön. Meidän keskittymisemme menee lähes kokonaan omaan itseemme ja tekemiseemme. Meidän pitää itse suoriutua parhaalla mahdollisella tavalla.

– Olemme katsoneet IFK:n viimeistä kuutta ottelua videolta ja yritämme löytää sieltä asioita, joita voimme käyttää hyödyksi, Sirenius paljastaa.

Sparta lähtee tosissaan ja positiivisin fiiliksin haastamaan suursuosikki IFK:ta.

– Pitää toivoa, että treeni, tatsi ja työmoraali näkyy positiivisella tavalla tulostaululla. IFK on ennakkosuosikki, sillä heillä on todella vahva voittamisenkulttuuri. Mutta jos joku, niin me itse luotamme omaan tekemiseemme. Se on loppupeleissä täysin meistä kiinni, minkälaista peliä pelaamme ja mikä on lopputulos, Sirenius sanoo.

Kohtaamiset runkosarjassa:
20.9. Sparta – HIFK 25-29
29.11. HIFK – Sparta 41-26
31.1. Sparta – HIFK 12-34

Välierien ohjelma:
25.3. 19.30 HIFK-Sparta, Helsingin Urheilutalo
31.3. 18.15 Sparta-HIFK, Pirkkola
2.4. 20.00 HIFK-Sparta, Helsingin Urheilutalo
tarvittaessa:
7.4. 20.15 Sparta-HIFK, Pirkkola
9.4. 20.00 HIFK-Sparta, Helsingin Urheilutalo

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk