Kohti välieriä: SIF ja Dicken taistelevat finaalipaikasta

Naisten SM-sarjan finaalipaikasta nähdään tiukka taisto, kun runkosarjan kakkonen Siuntio ja kolmonen Dicken iskevät yhteen keskiviikkona 25.3. alkavassa välieräsarjassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Kakkospaikan myötä kotiedun omaavaa Siuntiota voidaan pitää lievänä ennakkosuosikkina, sillä se vei nimiinsä kaksi joukkueiden kolmesta runkosarjakohtaamisesta. Siuntion päävalmentaja Marcus Sjöstedt ei kuitenkaan suostunut ottamaan suosikin viittaa joukkueensa harteille.

– En usko, että runkosarjavoitoista tulee meille mitään etulyöntiasemaa. Olemme pelanneet paljon vastakkain, ja pelit ovat menneet aikalailla 50-50, Sjöstedt sanoi.

– Kotietu on tietysti aina kotietu. Jos ei muuta, niin se tuo ainakin lisää lipputuloja. Olemme kyllä viihtyneet hyvin Pirkkolassa niin Dickeniä kuin Spartaakin vastaan, Sjöstedt jatkoi viitaten Dickenin kotihalliin.

Siuntio huilasi runkosarjan kakkossijan myötä puolivälierien ajan, joten se pääsee välieriin levänneenä. Toisaalta pelituntuma voi olla kysymysmerkki.

– Olemme koko kahden viikon tauon ajan valmistautuneet siihen, että vastaan tulee nimenomaan Dicken.

– Olemme yrittäneet pitää harjoituksissa hyvää tempoa yllä ja säilyttää samalla joukkueessa vallitsevan hyvän tunnelman. Olemme käyneet läpi myös taktisia juttuja, Sjöstedt sanoi.

Dickenin valmistautuminen välieriin on täysin erilainen kuin huilaamaan ja rauhassa harjoittelemaan päässeellä Siuntiolla. Sillä on allaan puolivälieräsarja, jossa se voitti BK-46:n suoraan otteluvoitoin 3-0.

– Emme joutuneet kovin tiukoille, mutta saimme siitä pelejä alle. Lisäksi pelasimme harjoitusottelun 1996-syntyneiden maajoukkuetta vastaan.

– Kun vielä seitsemän pelaajaa oli naisten ja U21-maajoukkueen mukana, niin ainakin pelituntuma on kaikilla kohdillaan, Dickenin valmentaja Robert Lindholm sanoi.

Dickenkin on ehtinyt jo kääntää katseet kohti välieräsarjaa ja tutustua vastustajaan perinpohjaisesti. Edes runkosarjan kaksi tappiota eivät huoleta Lindholmia.

– Siuntio on kova, ja pelasimme kolme tiukkaa peliä (runkosarjassa). Hävisimme kaksi, mutta ne olisivat voineet kääntyä miten päin tahansa.

– Olemme valmiita välieriin. Siuntion vahvuudet ja heikkoudet on käyty läpi videolta, Lindholm totesi.

Kohtaamiset runkosarjassa:
29.10. Dicken-SIF 24-22
7.1. SIF-Dicken 30-26
25.2. Dicken-SIF 22-27

Välierien ohjelma:
25.3. 18.30 SIF-Dicken, Siuntio
31.3. 20.15 Dicken-SIF, Pirkkola
2.4. 20.15 SIF-Dicken, Siuntio
tarvittaessa:
7.4. 18.15 Dicken-SIF, Pirkkola
9.4. 20.15 SIF-Dicken, Siuntio

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk