ÅIFK puolusti Atlaksen aseettomaksi

ÅIFK:n vahva alkukevään vire sai jatkoa lauantaina, kun turkulaiset nappasivat selvän voiton Atlaksesta jättäen vantaalaiset harvinaisesti alle kymmeneen tehtyyn maaliin.

Ensimmäinen jakso kaikkineen oli erittäin vähänmaalinen, mutta kulki kotijoukkueen komennossa. 11. peliminuutin täyttyessä lukemat olivat jo 6-1, mutta tästä eteenpäin maalinteko oli tiukkaa molemmille ja tauolla oltiin niukoissa numeroissa 8-4.

Toisella jaksolla ÅIFK löysi jyvän uudelleen ja kun kotijoukkue karkasi 11-6-tilanteesta seitsemän perättäisen maalin myötä jo 12 maalin karkumatkalle, oli ottelu käytännössä taputeltu pakettiin. Lopussa ÅIFK:nkin tahti jälleen laantui ja maaleja nähtiin harvakseltaan, mutta kotivoitto kirjattiin selkein numeroin.

Kahdeksan maalia Atlas-verkkoon tehtaillut ÅIFK:n Anna Harri valittiin ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme erittäin huonosti, mutta paransimme peliämme toisella puoliajalla. Puolustus pysyi kiinni, mikä johti siihen että pystyimme tekemään nopeampia hyökkäyksiä ja maaleja, Harri näki.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson oli pitkälti samoilla linjoilla.

– Ensimmäisellä puoliajalla epäröimme paljon, ja valitsimme usein
heittopaikat missä puolustus jo seisoi, tämän takia emme saaneet aikaiseksi “puhtaita” tilanteita. Toisella puoliajalla mukaan tulivat kontraukset, viivaheitot sekä pakin heitot ulkopuolelta, Andersson sanoi.

– Kaikki maalivahdit pelasivat hyvin sen ajan kun he saivat olla kentällä. Sen takia tulee olemaan vaikeaa päättää kuka heistä pelaa.

Anderssonilta herui myös kannustusta vastustajalle.

– Emme saa unohtaa että Atlas on samassa tilanteessa nyt kun mitä me olimme viime vuonna.

Atlaksen Tomi Salminen puolestaan jakoi kehuja kotijoukkueelle.

– Vaikea ottelu. Åbo pelaa suomen parasta puolustuspeliä tällä hetkellä. Sen takia on vaikeata pelata heitä vastaan, Salminen tunnusti.

ÅIFK – Atlas 21-9 (8-4)

Yleisömäärä: 178

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson & Henrik Lindroos

Maalintekijät:
ÅIFK: Carolina Pettersson 2, Sara Pettersson 1, Helen Keto 1, Anna Harri 8, Matilda Bäcklund 1, Sofia Forss 3, Emilia Skön 1, Heidi Kullberg 1, Maarja Põldver 3
Atlas: Emmi Högbacka 1, Kristiina Helaskoski 2, Anu Pihlström 4, Salla Holopainen 1, Nina Sarelin 1

Ulosajot:
ÅIFK: Matilda Bäcklund x1
Atlas: Nina Sarelin x1, Malin Grahn x1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** ÅIFK: Anna Harri
** ÅIFK: Sandra Råholm
* Atlas: Anu PihlströmKaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk