Dicken karkasi voittoon Spartasta

Viime kauden nopeamitalisti Dicken avasi uuden SM-sarjakauden paikallisottelulla Spartaa vastaan. Sparta ei antautunut taistelutta, mutta muutaman tehojakson myötä Dicken piti ottelun hallussaan ja voittonumerot kirjattiin lukemin 33-24.

Aina tilanteeseen 5-5 edettiin tasaisissa merkeissä käytännössä vuorotahtiin maaleja tehden. Tämän jälkeen Dicken repäisi 5-0-jakson, eikä Sparta tämän jälkeen päässyt neljää maalia lähemmäs. Tauolla Dickenin johto kirjattiin numeroin 17-8.

Tauon jälkeen Sparta iski kaksi ensimmäistä maalia, mutta Dicken venytti johdon nopeasti kymmeneen osumaan. Sparta ei kuitenkaan luovuttanut ja vajaa 15 minuuttia ennen loppua eroa oli vain viisi maalia. Tästä Dicken kuitenkin nykäisi uudestaan, eikä Spartalla ollut enää voimia vastata. 24. minuutilla Dickenin johto oli jo 11 maalia. Lopussa Sparta pääsi vielä hiukan kaunistelemaan numeroita.

Dickenin päävalmentaja Jani Vaskola näki laajan materiaalin olleen ratkaisun avain lauantaina.

– Meidän leveys oli aika paljon parempi, 15 minuutin kohdalla oli vaihdettu koko avauskokoonpano ja peli kulki silti. Kaveri otti hyvin meidän oikean puolen, josta vasemman puolen pelaajat kiittivät ja tekivät paljon maaleja. Sofia Lindholm ja Jessika Gammals pelasivat loistavan pelin, Vaskola sanoi.

– Oli hienoa saada liki 250 katsojaa kauden ensimmäiseen otteluun.

Sparta-luotsi Ken Sirenius näki tappiosta huolimatta positiivisia merkkejä joukkueensa otteissa

– Kauden ensimmäinen peli, tarkoitus oli laittaa asenne ja taistelu peliin ja siinä onnistuttiin OK. Tämä ottelu osoitti, että meillä on vielä pitkä matka mentävänä. Positiivisin mielin mennään eteenpäin!

Kuusi maalia latonut Jessika Gammals nimettiin ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

– Pelasimme hyvin yhteen, vaikkakin meillä oli mustat hetkemme ja pelasimme huolimattomasti. Kokonaisuudessaan hyvä ottelu.

Dicken – Sparta 33-24 (17-8)

Yleisöä: 238

Maalintekijät:
Dicken: Gammals Jessika 6, Böckelman Carolina 5, Genberg Martina 4, Lillqvist Betina 4, Lindahl Anna 4, Näräkkä Annika 3, Lindholm Anna 2, Nylund Karolina 2, Pitkäjärvi Pia-Stina 2, Kankainen Kiira 1
Sparta: Jäntti Inka 7, Lassinharju Sirja 4, Jäntti Sara 3, Heiskanen Hanna 2, Holopainen Ella 2, Melanen Linda 2, Ojala Alexandra 2, Gostowski Petra 1, Nyholm Anniina 1

LähiTapiola-tähdet:
*** Gammals Jessika, Dicken
** Jäntti Inka, Sparta
* Lindholm Sofia, Dicken

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!