HIFK venyi lopussa voittoon Spartasta

Mestarijoukkue HIFK joutui lauantaina Pirkkolassa tiukille Spartaa vastaan. Sparta pisti lujasti kampoihin ja HIFK karkasi voittoon vasta viimeisen reilun kymmenminuuttisen aikana. Loppunumerot kirjattiin 25-29.

HIFK avasi ottelun vahvasti ja meni nopeassa tahdissa 3-0-johtoon. Sparta ei kuitenkaan hätkähtänyt tästä, vaan käänsi pelin nopeasti edukseen ja johti puolestaan parhaimmillaan kolmella maalilla. HIFK tuli kuitenkin uudestaan ja väänsi itselleen taukojohdon kahden maalin erolla.

Tauon jälkeen Sparta napsi nopeasti eron kiinni ja käväisi muutaman kerran johdossakin. Vielä toisen jakson 17. minuutilla lukemat olivat Spartalle 22-20. mutta siitä alkoi HIFK:n loppuveto. Joukkue nousi väkisin rinnalle ja ohi, eikä antanut lopussa enää voiton valua käsistään.

Vaikka HIFK voitti ottelun, päävalmentaja Birgitta Lindholm ei ollut tyytyväinen.

– Tänään pelasimme havaiji-palloa, mutta halusimme tehdä tarvittavat maalit, siksi voitimme, Lindholm sanoi.

Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Linda Cainberg ei myöskään ollut tyytyväinen peliin.

– Sähläsimme paljon ja meillä oli paljon pallonmenetyksiä. Gainberg sanoi ja totesi että HIFK voitti, koska se paransi puolustustaan ottelun loppua kohden.

– Tänään meillä oli kapeampi materiaali kuin HIFK:lla, Spartan päävalmentaja Ken Sirenius kommentoi ottelua. Sirenius oli kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueen peliesitykseen.

– Olemme menneet taas eteenpäin verrattuna viime viikkoon.

Sparta – HIFK 25-29 (13-15)

Yleisömäärä: 125

Erotuomarit: Anton Ekström, Teemu Kaulio

Maalintekijät:
Sparta: Sirja Lassinharju 6, Sara Jäntti 5, Hanna Heiskanen 2, Inka Jäntti 5, Raita Heiskanen 2, Petra Gostowski 1, Ella Holopainen 2, Anniina Nyholm 2
HIFK: Silja Borgasdottir-Sandelin 1, Lotta Kulju 5, Amanda Salenius 1, Victoria Berg 2, Annamari Jääskeläinen 1, Kathlen Ax 2, Linda Gainberg  9, Ida Bruun 1, Malin Wilen 1, Ida Väyrynen  6.

Varoitukset:
Sparta: Sirja Lassinharju 1, Linda Melanen 1
HIFK: Lotta Kulju 1, Victori Berg 1, Kathlen Ax 1

Lähitapiola-tähtipelaajat
*** Linda Cainberg, HIFK
** Suvi Erhovaara, Sparta
* Ida Väyrynen, HIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk