Dicken otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Dicken kaatoi HIFK:n SM-sarjan toisessakin finaaliottelussa ja on enää yhden voiton päässä mestaruudesta. Ratkaisuksi keskiviikon ottelussa muodostui Dickenin vahva jakso tauon molemmin puolin.

HIFK oli selkeästi vahvemmin liikkeellä kuin ensimmäisessä finaalissa ja ottelun alku erittäin tasainen. 9-9-numeroihin saakka edettiin käytännössä tasatahtia. Tauon alla Dicken vei kuitenkin reilu seitsemän minuutin jakson puhtaasti 6-0 ja johti tauolla kuudella maalilla.

Tauon jälkeen Dicken repi eron nopeassa tahdissa jo kymmeneen maaliin ja tähän tilanteeseen peli jämähtikin sitten pidemmäksi aikaa. Aika teki kuitenkin työtä Dickenin hyväksi koko ajan ja viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Dickenin johto oli edelleen tuo kymmenen maalia. Ottelu alkoi olla ratkennut ja tästä kertoi myös se, että viimeiset kuusi minuuttia pelattiin ilman yhtään maalia.

Dickenin päävalmentaja Jani Vaskola ei peitellyt tyytyväisyyttään ottelun päätyttyä.

– Meillä oli hyvä puolustus ja maalivahtipeli. Vastustaja toi uusia pelaajia mukaan edellisen ottelun jälkeen, mutta sekään ei auttanut, Vaskola sanoi.

– Me pelaamme kypsää peliä ja toivotaan, että saadaan perjantaina sarja poikki. Mutta katkopeli on aina vaikeampi, hän muistutti.

Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittu Dickenin Betina Lillqvist jopa hiukan hämmästyi loppunumeroista.

– Olin yllättynyt, että ottelu päättyi noin suurella maalierolla. Tahto ja tsemppi olivat tämän päivän meininki!

– Meillä on vielä paranneltavaa puolustuksessa, alas pitää juosta nopeammin. Samoin hyökkäyksissä ei saisi olla niin kiire viimeistelyissä, Lillqvist löysi vielä parantamisen varaakin.

HIFK:n päävalmentaja Birgitta Lindholm oli syystä mietteliäs.

– Dicken tuli hyvin otteluun. Olimme hyvin valmistautuneita, mutta meillä oli paljon virheitä ja emme olleet tarpeeksi nälkäisiä. Emme ole valmiita pelaamaan, Lindholm harmitteli.

Dicken – HIFK 33-23 (17-11)

Dicken johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-0.

Yleisö: 558

Erotuomarit: Harri Nieminen – Markku Tuomi

Maalintekijät:
Dicken: Ahlroth Alexandra 5, Lillqvist Betina 5, Lindholm Anna 4, Pitkäjärvi Pia-Stina 4, Genberg Martina 3, Lindahl Anna 3, Näräkkä Annika 3, Böckelman Carolina 2, Gammals Jessika 2, Nylund Karolina 1, Salokivi Tove 1
HIFK: Cainberg Linda 6, Ax Kathlen 5, Berg Viktoria 2, Hilli Johanna 2, Väyrynen Ida 2, Borgarsdottir Sandelin Silja 1, Bruun Ida 1, Byman Carolina 1, Jääskeläinen Annamari 1, Kulju Lotta 1, Salenius Amanda 1

Ulosajot:
Dicken: Pitkäjärvi Pia-Stina 1
HIFK: Cainberg Linda 1, Jääskeläinen Annamari 2

Varoitukset:
Dicken: Böckelman Carolina 1, Genberg Martina 1, Kankainen Kiira 1
HIFK: Hilli Johanna 1, Jääskeläinen Annamari 1, Väyrynen Ida 1

LähiTapiola-tähdet:
*** Lillqvist Betina, Dicken
** Ax Kathlen, HIFK
* Ahlroth Alexandra, Dicken

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk