SIF haki arvokkaat pisteet HIFK:lta

SM-sarjan kärkipään asetelmat ovat muuttuneet heti vuoden alkajaisiksi, kun SIF haki Dicken-voiton jatkoksi sunnuntaina täydet pisteet myös HIFK:lta ja kärkikolmikko on nyt todella tiiviinä ryppäänä.

Ottelu Helsingin Urheilutalolla eteni tasaisena numeroihin 5-5 saakka, mutta tämän jälkeen HIFK alkoi saada paremmin otetta ja oli parhaimmillaan jo viiden maalin karkumatkalla. Siuntiolaiset kuroivat eron kuitenkin yhteen maaliin ja tauolla HIFK:n johto oli kolme maalin verran.

Toisella jaksolla HIFK piti johtoasemansa aina 14. minuutille saakka, mutta tästä peli alkoi saada uutta käännettä. SIF käänsi tilanteesta 21-20-numerot 21-25:een, eikä HIFK pystynyt tähän enää vastaamaan. Kahta maalia lähemmäs emännät eivät enää päässeet ja pisteet matkasivat näin Siuntioon.

HIFK:n valmentaja Birgitta Lindholm ei lähtenyt selittelemään tappiota, vaan onnitteli vastustajaa vilpittömästi.

– Hävisimme motivoituneelle joukkueelle. Emme pitäneet omasta pelistämme kiinni. Tänään SIF ansaitsi voiton, Lindholm myönsi.

Marcus Sjöstedt SIF:n penkin päässä oli syystä tyytyväinen ja totesi voittojen ruokkivan toinen toistaan.

–  Pelasimme hyvin koko ottelun läpi. Ensimäisellä puoliajalla meillä oli vähän epäonnea, mutta toisella puoliajalla heitot menivät maaliin. Dicken-peli antoi meille itseluottamusta.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli SIF:n kokenut Linda Olin

– Meillä oli hyvä puolustus. Teimme kaiken mitä oli etukäteen päätetty Dicken-pelin jälkeen, eli pidimme pään kylmänä puolustuksessa ja puolustimme kovaa, Olin kertasi.

HIFK – SIF 25-28 (15-12)

Yleisömäärä: 159

Erotuomarit: Harri Nieminen, Markku Tuomi

Maalintekijät:
HIFK: Ida Väyrynen 7, Lotta Kulju 5, Linda Cainberg 5, Malin Wilen 3, Carolina Byman 2, Annamari Jääskeläinen 2, Silja Borgasdottir Sandelin 1
SIF: Madeleine Lindholm 8, Linda Olin 7, Maria Jukola 3, Emilia Valkamo 3, Janica Tallqvist 3, Elin Sjölund 2, Mette Fröberg 2

Ulosajot:
HIFK: –
SIF: Elin Sjölund 2 min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Olin Linda, SIF
** Roos Charlotta, SIF
* Björkqvist Matilda, HIFK

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk