Sparta karkasi voittoon Atlaksesta

SM-sarjan viikonlopun ensimmäisessä ottelussa Sparta vahvisti asemiaan sarjataulukon neljännellä sijalla kaatamalla kotonaan Atlaksen lopulta varsin selkein lukemin.

Ottelun alku pelattiin tasaisena ja erittäin vähämaalisena. Tasatahtia edettiin aina 22. minuutille ja tilanteeseen 6-6 saakka. Tässä vaiheessa emännät löysivät kuitenkin jyvän ja nykäisivät Inka Jäntin johdolla taukojohdoksi 12-7.

Avausjakson lopun nykäys osoittautui lopulta ratkaisevaksi, sillä tauon jälkeen Sparta kasvatti vähä vähältä etumatkaansa, eikä Atlas pystynyt kunnolla vastaamaan. Mitään suurta repeämistä ei toki tapahtunut, mutta loppuminuutit Sparta saattoi keskittyä varmistelemaan voittoaan.

– Aika kummallinen peli.  Puolustuksemme oli alussa kuin unelma, mutta hyökkäys ei toiminut. Kun sitten saimme vähitellen kaulaa, yritimme vain voittaa 1-1-tilanteet. Sillä voitimme ja olimme tänään parempia, ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Spartan Inka Jäntti puntaroi.

Spartan päävalmentaja Ken Sirenius oli tyytyväinen toiseen perättäiseen täyteen pistepottiin.

-Saimme tällä viikolla neljä pistettä, mikä on hyvä juttu. Ihan liian tyytyväinen ei voi silti olla, ensi pelissä olemme parempia. Iso hatunnosto tänään kuitenkin tyttöjen taistelutahdolle ja spiritille.

Atlas-luotsi Nils-Erik Heerman ei turhia jaaritellut kiteyttäessään ottelun.

– Sparta oli tänään parempi.

Sparta – Atlas 24-13 (12-7)

Yleisömäärä: 65

Erotuomarit: Korja Miro, Laitinen Jonas

Maalintekijät:
Sparta: Anni Kaikko 2, Sara Jäntti 4, Inka Jäntti 5, Raita Heiskanen 1, Petra Gostowski 2, Alexandra Ojala 2, Ella Holopainen 1, Sirja Lassinharju 7
Atlas: Emmi Högbacka 1, Kristiina Helaskoski 2, Anu Pihlström 2, Johanna Lyytinen 1, Nina Sarelin 2, Heidi Fyhr 1, Carla Olenius 4

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Inka Jäntti, Sparta
**Sirja Lassinharju, Sparta
* Johanna Peltonen, Atlas

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk