Kohti kautta: GrIFK

Kahden vuoden tauon jälkeen SM-sarjaan paluun tehnyt Grankulla IFK lähtee kauteen nousijalle tyypillisesti haastajan asemassa.

GrIFK:n joukkueessa silmiinpistävää on pelaajien ikäjakauma. Päävalmentaja Sebastian Aarniokaan ei kiertele joukkuetta luonnehtiessaan.

– Todella nuori joukkue. Kaksi pelaajista ovat naispelaajia, loput pelaavat kahta tai jopa kolmea sarjaa. He pystyvät pelaamaan A-junioreissa sekä divisioonaa ja naisten SM-sarjaa, Aarnio listaa.

Vastus on kauttaaltaan eri luokkaa kuin viime kaudella 1. divisioonassa. Aarnion mukaan joitain oppirahojakin on varmasti maksettavana kun sarjataso on toinen ja joukkue lisäksi hyvin nuori.

– Totutellaan kovempaan vastukseen jokaisessa pelissä. Kun yksilöt kehittyvät, niin tavoitteita voi nostaa korkeammalle. Lähdetään pienin askelin, mutta suunta on ylöspäin.

Mitään ihmetemppuja Aarnio ei lupaa Granin kaudella 2015-16 tarjoavan, vaan kaikki lähtee perusasioista.

– En tiedä, miten paljon varsinaisesti uutta tuomme. Lähdetään puolustuksen kautta. Jos oma pää pitää, niin pystymme tekemään nopeita hyökkäyksiä ja peli helpottuu.

Grani lämmitteli SM-sarjakautta varten murskaamalla cupin avauskierroksella yhteistyöseura KyIF:n. Tästä pelistä ei Aarnion mukaan juuri johtopäätöksiä kannata tehdä.

– En tiedä, miten Kirkkonummea voi laskea mittariksi, koska meillä on yhteistyötä. Yhdessä joukkueessa oli hieman kehittyneemmät pelaajat ja toisessa b-junnut, päävalmentaja kuittasi.

Pelaajatilanne kauden kynnyksellä näyttää Kauniaisissa hyvältä.

– Maalivahti on vielä palaamassa loukkaantuneiden joukosta, mutta muuten näyttää hyvältä.

Runkosarjassa kaudella 2014-15: pelasi 1. divisioonassa
Pudotuspelit 2014-15: –

Seuratiedot ja pelaajalista:

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk