Kohti kautta: HIFK

Viime kauden finaaleissa Dickenin niukasti paremmakseen tunnustaa saanut HIFK tähtää takaisin korkeimmalle korokkeelle hiukan uusituin opein, mutta kokenein voimin.

Helsingin Urheilutalolla on hyvin muistissa viime kauden finaalit, joissa tuli katkera tappio ratkaisevassa viidennessä ottelussa. Mitään paniikkinappulaa HIFK:ssa ei toki ole painettu kesällä, vaan tehty enemmänkin hienosäätöä.

– Olemme uusineet kesän aikana treenaamista ja treenien suunnittelua. Meillä oli viime keväänä jonkin verran loukkaantumisia, jotka toivat muutoksia loppupelien rumbaan. Se on saatu toivottavasti korjattua oikealla tavalla.

– Ykköspaikkaa havitellaan kaikissa peleissä ja tilanteissa, päävalmentaja Birgitta Lindholm linjaa.

HIFK:n joukkue on kokenut ja pelannut rungon osalta pitkään yhdessä. Tätä Lindholm pitää myös yhtenä joukkueen suurista vahvuuksista.

– Ehdottomasti. Jonkin verran pitää tietysti kerrata perusasioita, mutta pääosin ne ovat jo hallussa ja voimme keskittyä pienempiinkin detaljeihin, joilla on suuri merkitys peleissä.

Oman mausteensa HIFK:n kauteen tuovat loppusyksystä alkavat europelit.

– Pelaajat ovat kokeneita ja haluavat kokea europelit. Onneksi ne ovat vasta marraskuussa, joten saamme hyökkäyksen ja puolustuksen kasaan. Portugalilaiset ovat ehkä hieman heikompia kuin viime vuonna vastassa olleet ja finaaliin menneet puolalaiset. Toivottavasti voimme haastaa heidät kunnolla., Lindholm toivoo.

Kaikkineen asetelmat ovat Lindholmin mukaan hyvät uutta kautta ajatellen.

– Ringissä on yli 20 pelaajaa ja porukkaa on ollut hyvin treeneissä läpi kesän. Saan olla iloinen, että saan valmentaa tällaista joukkuetta.

Runkosarjassa kaudella 2014-15: 1.
Pudotuspelit 2014-15: hopeaa: hävisi finaaleissa Dickenille 2-3.

Seuratiedot ja pelaajalista:

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk