ÅIFK haki vierasvoiton GrIFK:sta

Nousijajoukkue GrIFK:n tappiosarakkeeseen tuli ensimmäinen merkintä, kun ÅIFK paineli keskiviikkona tasaisen alun jälkeen voittoon Kauniaisissa.

Ottelu käynnistyi hyvin tasaisissa merkeissä ja sama tahti jatkui miltei taukoon saakka. Ero ei ennen jakson viime minuutteja ollut kertaakaan yhtä maalia suurempi, mutta ÅIFK:n vahva veto venäytti vierasjohdon ensimmäisen 30-minuuttisen päätteeksi neljään osumaan.

Toisella jaksolla ero kasvoi hitaasti, mutta varmasti ja ÅIFK:n kolme perättäistä maalia juuri ennen viimeisen kymmenminuuttisen alkamista käänsivät pelin lopullisesti vieraille. Lopussa turkulaiset pystyivät vain varmistelemaan kauden toisen voittonsa.

GrIFK:n päävalmentaja Sebastian Aarnio harmitteli pieniä marginaaleja

– Tänään oli ”tolppa ulos” -päivä. Päästiin hyvin heittopaikkoihin ja sitten ”tolppa, tolppa ja pallo ulos”. Yhtään väheksymättä Vanjaa, sillä hänelle todella pitää tehdä maali, palloa ei voi vain tiputtaa maalia kohti. Caroliina Rehnbergin loukkaantuminen 1. puoliajalla on meiltä vähintään 5 maalia pois hyökkäyksessä. Mutta antoi mahdollisuuden muille yrittää, Aarnio kertasi.

– Puolustamisessa on puhuttu ” jos päästää alle 25 maalia on mahdollisuus voittaa”. Missään nimessä tämä ei ollut huono peli Granilta. Uutena pelaajatulokkaana maalissa Linnea Gareis pelasi OK. Joukkueena jaksettiin yrittää vaikkakin meni pallot tolpan kautta väärälle puolelle. Tästä eteenpäin:”Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun”.

Åbo IFK:n valmentaja Besim Qerimi oli pisteisiin tyytyväinen.

– Meillä oli tänään vähän tuuriakin mukana. Saatiin joukkueena hyviä onnistumisia, vaikkakin Grani puolusti korkealla ja aggressiivisesti varsinkin pelin alussa. Meillä oli parempi maalivahtipeli tänään. Voitto tuli, mutta puhutaan kuitenkin marginaaleista. Saatiin 5 minuutissa 5 maalia ja se olisi voinut mennä toisinkin päin.

– Me onnistuimme tänään. Tytöillä oli hyvä taisteluhenki koko ottelun. Joukkueella on vielä tärkeitä pelaajia poissa, joten odotukset kaudelle on vielä korkealla, kunhan kaikki saadaan mukaan pelaamaan.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin nappasi ÅIFK:n Sara Pettersson.

– Peli alkoi joukkueelta hitaasti, mutta kun saatiin tempo mukaan, saatiin peli kulkemaan. Joukkueena onnistuttiin tekemään ajoja ja saatiin ne viimeisteltyä maaleiksi. Olen erittäin tyytyväinen peliin ja kauden alkuun. Tosi hienoa että kausi on alkanut näin hyvin, vaikka joukkueen kokoonpano on melko tuore.

– Olen innoissani saatuani ensimmäiset tähteni. Mulle pelattiin todella hyvin laidalle ja se toi onnistumista. Olen siis tosi iloinen ja innoissani.

GrIFK – ÅIFK 18-26 (9-13)

Yleisöä:  288

Erotuomarit: Halina Lehto, Jonna Pakarinen

Maalintekijät:
Grankulla IFK: Susanna Kaivola 5, Emilia Valkamo 4, Catharina Aspenström 4, Corinna Jensen 2, Antonia Nyman 2, Sophia Böckelman 1
Åbo IFK: Sara Pettersson 7, Matilda Bäcklund 6, Anna Harri 5, Malin Gullqvist 3, Carolina Pettersson 2, Emilia Skön 1, Heidi Kullberg 1, Emilia Dahl 1

Ulosajot:
Grankulla IFK: –
Åbo  IFK: Anna Harri 1 x 2min, Antonia Ahlbäck 1 x 2min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Sara Pettersson, ÅIFK
** Vanja Radic, ÄIFK
* Catharina Aspenström, GrIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk