Atlas kaatoi GrIFK:n jännitysnäytelmässä

Atlas ja GrIFK tarjosivat perjantai-iltana nähtävää koko rahan edestä ja ylikin. Vaihteleva ja tiukka SM-sarjan ottelu päättyi lopulta emäntien niukkaan voittoon.

Atlas oli ottelun alussa terävämpi ja johti parhaimmillaan jo lukemin 8-3. Avausjakson toinen puolisko meni kuitenkin täysin vierasjoukkueen nimiin ja tauolle mentäessä Grani oli kääntänyt tilanteen edukseen kahden maalin erolla.

Tauon jälkeen vieraat kävivät jo neljän maalin johdossa, mutta Atlas imi eron nopeasti umpeen ja käväisi johdossakin. Grani nykäisi uudelleen ja johti yhdeksän minuuttia ennen loppusummeria jälleen neljällä maalilla. Atlas ei kuitenkaan luovuttanut ja kova loppukiri päättyi Anna Jauhiaisen ottelun viimeisellä sekunnilla heittämään voittomaaliin.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut Atlaksen Nea Heerman kiteytti ottelun käänteet osuvasti.

– Aika ailahteleva ja sekava peli. Kaksi kertaa tultiin -4 tilanteesta tasoihin ja onneksi lopuksi ohi. Toisella puoliajalla yritettiin liian hienoa peliä, mutta lopussa taisteltiin voitto kotiin.

Atlas-valmentaja Tomi Salminen oli enemmän kuin tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.

– Väsyneeltä joukkueelta hieno tahtovoitto; jälleen uusi puoli tältä joukkueelta. Varsinkin laitapelaajilta tänään aivan loistava peli, Salminen ylisti.

GrIFK:n pääalmentaja Sebastian Aarnio pani voiton karkaamisen osin kokemattomuuden piikkiin. Ottelu sinänsä oli hänen mukaansa kelpo esitys.

– Me pelasimme tänään hyvän pelin, mutta se ei riittänyt voittoon. Joku viisas on joskus sanonut, että tuollaisessa tilanteessa pitää olla riittävän monta kertaa, jotta tietää, mitä pitää tehdä voittaakseen. Toissapäiväisen jatkoajalle mennyt Suomen Cupib peli ei vielä riittänyt, Aarnio mietti.

– Meillä on joukkueessa myöskin enemmän A-tyttöikäisiä pelaajia kuin Atlaksella, ja näillä takana tällä viikolla kolme ottelua, kaikki Atlasta vastaan.

Atlas – GrIFK 27-26 (10-12)

Yleisöä: 137

Erotuomarit: Wessberg – Laaksonen

Maalintekijät:
Atlas: Nea Heerman 6, Anu Pihlström 6, Anna Jauhiainen 5, Adriana Jakimova 3, Carla Olenius 2, Johanna Lyytinen 2, Emmi Högbacka 2, Heidi Nylander 1
GrIFK: Sophia Böckelman 8, Carolina Rehnberg 6, Lina Lundqvist 3, Corinna Jensen 2, Emilia Valkamo 2, Antonia Nyman 2, Susanna Kaivola 1, Anette Salonen 1, Annika Andersson 1

Ulosajot:
Atlas: Anna Jauhiainen 2 x 2 min, Johanna Lyytinen 1 x 2 min
GrIFK: Felicia Grönholm

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Nea Heerman, Atlad
** Sophia Böckelman, GrIFK
* Anu Pihlström, Atlas

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk