BK-46 kaatoi ÅIFK:n – viides sija sinetöityi

ÅIFK ja BK-46 ratkaisivat viidennen sijan kohtalon SM-sarjan runkosarjassa keskiviikkona ja selvän vierasvoiton myötä BK-46 sijoittui turkulaisten edelle.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä avausjakson puoliväliin saakka. BK nykäisi kuitenkin tämän jälkeen ja maalin vierasjohto kasvoi taukoon mennessä jo kymmeneen osumaan.

ÅIFK ei ollut kuitenkaan luovuttanut ja kuroi tauon jälkeen eron nopeassa tahdissa jo neljään maaliin. Lähemmäs emännät eivät kuitenkaan päässeet ja vähitellen BK paineli omille teilleen ja lopulta selkeään voittoon.

ÅIFK-valmentaja Besim Qerimi näki ottelussa hyviäkin hetkiä.

– Toisen puoliajan ensimmäiset 15 minuuttia olivat hyvää, mutta sitten vähän väsyimme. Pelissä oli likaa jännitystä ja pelasimme liian lähellä puolustusta.

– Jokainen on siirtynyt jo vähän kesälomalle. Kausi on ollut ihan ok, 9m pelaajia ei ole ollut, kaukoheittoja puuttuu, mutta laitoja on, Qerimi tiivisti koko kautta.

BK-46:n valmentaja Thomas Holmberg oli kauden päätösotteluun lopulta tyytyväinen.

– Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvin sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Ulosajot häiritsivät vähän peliämme. Tytöt pelasivat ihan hyvin, harmi että molempien joukkueiden kausi on ohi nyt, Holmberg totesi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei 14 maalia heittänyt ja runkosarjan maalintekijätilaston ylivoimaisesti voittanut Pamela Degerman.

– Kun tulimme Turkuun päätettiin, että tänään voitetaan ja lopetetaan kausi hyvällä tavalla. Tämä me tänään tehtiin, Degerman sanoi tyytyväisenä.

ÅIFK – BK-46 24-34 (10-20)

Yleisöä: 86

Erotuomarit: Julia Glantz ja Annika Laaksonen

Maalintekijät:
ÅIFK: Anna Harri 7, Matilda Bäcklund 6, Malin Gullqvist 3, Carolina Pettersson 3, Sofia Forss 2, Emilia Skön 1, Heidi Kullberg 1, Emilia Dahl 1
BK-46: Pamela Degerman 14, Sirja Lassinharju 13, Elin Löf 3, Linda Sjöblom 2, Sofie Lindholm 1, Emilia Holmberg 1

Varoitukset:
ÅIFK: Matilda Bäcklund, Sofia Forss, Emilia Skön
BK-46: Jenny Löf, Sirja Lassinharju

Ulosajot:
ÅIFK: Carolina Pettersson, Matilda Bäcklund, Emilia Skön
BK-46: Pamela Degerman x2, Linda Sjöblom, Annette Nyberg

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Pamela Degerman, BK-46
** Sirja Lassinharju, BK-46
* Linnea Back, ÅIFK

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk