HIFK haki pisteet Spartalta

Spartan ja HIFK:n kohtaaminen runkosarjan päätöskierroksella päättyi HIFK:n voittoon ja samalla varmisti Spartan lopulliseksi sijoitukseksi neljännen sijan.

Koko ensimmäinen puoliaika edettiin HIFK:n hienoisessa hallinnassa. Sparta käväisi kertaalleen johdossa, mutta muuten HIFK oli lievästi niskan päällä ja johti myös tauolle mentäessä kahdella maalilla.

Toisella puoliajalla HIFK hivuttautui pikku hiljaa selvempään johtoon, mutta mitään repeämistä numeroissa ei tapahtunut. Sparta ei kuitenkaan pystynyt varsinaiseen kiriinkään ja HIFK piti asemistaan kiinni loppuun saakka voittaen seitsemän maalin erolla.

Kotijoukkue Spartan päävalmentaja Jani Vaskola näki pelin hyvänä esimakuna edessä olevista välieristä.

– Haimme playoff-tuntumaa ja jaksoimme painaa samalla tempolla koko ajan. Vastustajan heittolaatu oli astetta parempi ja se ratkaisi pelin tänään, Vaskola sanoi.

– Tuomarit antoivat pelata playoff-tyyliin, mikä oli hyvä asia. Nyt odotamme playoff-pelejä ja Dickenin kohtaamista.

HIFK-luotsi Birgitta Lindholm näki pelin hiukan ailahtelevana.

– Viimeinen runkosarjan peli ja kaksi pistettä kotiin. Fokuksemme heitteli pelin aikana, välillä oli hyvää ja sitten taas uinahdettiin. Sparta oli hyvin mukana pelissä ja Pirkkolassa on aina kiva pelata, Lindholm kiitteli myös vastustajaa.

Myös ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Linda Cainberg kaipasi lisää tasaisuutta HIFK:n otteisiin.

– Meillä oli hyviä puolustus- ja hyökkäysjaksoja. Ratkaisut olivat välillä hyviä, mutta sitten teimme taas liian isoja virheitä. Ne pitää saada pois seuraaviin peleihin, Cainberg linjasi.

Sparta – HIFK 24-31 (11-13)

Yleisömäärä: 78

Erotuomarit: Tapani Kuri, Krister Illman

Maalintekijät:
Sparta: Sara Jäntti 7, Inka Jäntti 6, Anniina Nyholm 3, Ella Holopainen 3, Elisa Manninen 2, Raita Heiskanen 2, Petra Gostowski 1
HIFK: Linda Cainberg 7, Johanna Hilli 6, Silja Borgasdottir Sandelin 3, Carolina Byman 3, Petra Friman 2, Lotta Kulju 3, Annamari Jääskeläinen 2, Ida Väyrynen 2, Mari Paukku 2, Hanna Nylund 1

Varoitukset:
Sparta: Ella Holopainen, Erika Tanner
HIFK: Annamari Jääskeläinen, Linda Cainberg, Ida Väyrynen

Ulosajot:
Sparta: Inka Jäntti, Ella Holopainen, Erika Tanner
HIFK: –

LähiTapiola-tähdet:
*** Linda Cainberg, HIFK
** Inka Jäntti, Sparta
* Johanna Hilli, HIFK

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk