GrIFK haki pisteet Spartalta

GrIFK otti jo kauden kolmannen voittonsa, kun Sparta kaatui lauantain iltaottelussa Pirkkolassa kahdella maalilla.

Ottelun alku edettiin vuorovedolla johtoaseman vaihdellessa joukkueelta toiselle ja 20 peliminuutin jälkeen oltiin tasalukemissa. Jakson viimeinen kymmenminuuttinen kirjattiin kuitenkin Granille selvästi 8-3 ja tauolle lähdettiin näin viiden maalin vierasjohdossa.

Vierasjoukkue venytti eron jo kahdeksaan maaliin, mutta sen jälkeen alkoi Spartan nousu. 13 minuuttia ennen loppua Sparta oli noussut jo maalin päähän. Tästä vieraat repäisivät eron jälleen viiteen maaliin ja vaikka Sparta vielä kiri lopussa, pisteet matkasivat Kauniaisiin.

GrIFK:n päävalmentaja Sebastian Aarnio oli ennen kaikkea helpottunut ottelun päätyttyä onnellisesti.

– Tänään ei ollut helppoa, tämä oli työn ja tuskan takana. Olen sanonut, että jos tekee 25 maalia, voidaan voittaa, mutta tänään piti tehdä vielä enemmän, Aarnio laskeskeli.

– Puolustuksen kanssa meillä on vielä vähän ongelmia. Jos puolustus pitää tarpeeksi hyvin, ei tarvitsisi tehdä niin paljon maaleja. Joukkueemme on kuitenkin vielä hyvin nuori ja suurin osa pelaajista on A-junnuja. Tänään tuli kuitenkin voitto, mikä on tärkeintä.

Ahkerimpana maalinteossa granilaisista hääri ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittu Carolina Rehnberg.

– Meillä oli pelissä hyviä ja huonoja hetkiä. Lopussa vähän hosuimme, mutta voitimme kuitenkin, mikä on hyvä asia. Meillä ei ollut paineta, joten oli helppo pelata. Maalivahdit ja puolustus pelasivat hyvin yhteen ja jaksoimme juosta, mistä saimme hyvin kontria ja helppoja maaleja. Spartalla oli vähän loukkaantumisia, mikä helpotti meitä, Rehnberg sanaili.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskolaa jäi kismittämään ennen kaikkea oman pään pelaaminen.

– Peliä ei voi voittaa, jos vastustajan kaikki heitot menevät maaliin. Tokalla jaksolla meillä oli vain 5 torjuntaa, mikä kertoo paljon, Vaskola huomautti.

– Positiivista on se, että saimme vihdoinkin maalinteon toimimaan ja nousimme hyvin loppua kohti. Inka Jäntti pelasi loistavan pelin.

Sparta – GrIFK 29-31 (12-17)

Yleisömäärä: 65

Erotuomarit: Jonas Laitinen – Jan Rönnberg

Maalintekijät:
Sparta: Inka Jäntti 12, Raita Heiskanen 2, Linda Ratilainen 1, Petra Gostowski 2, Alexandra Ojala 3, Ann-Victoria Vuorinen 2, Linda Melanen 1, Katarina Korhonen 1, Ella Holopainen 5
GrIFK: Susanna Kaivola 4, Felicia Grönholm 2, Anette Salonen 1, Annina Nyström 2, Emilia Valkamo 6, Carolina Rehnberg 9, Antonia Nyman 2, Sophia Böckelman 3, Catharina Aspenström 2

Varoitukset:
Sparta: Linda Ratilainen, Inka Jäntti, Ella Holopainen
GrIFK: Felicia Grönholm, Antonia Nyman

Ulosajot:
Sparta: Inka Jäntti, Raita Heiskanen, Ann-Victoria Vuorinen
GrIFK: Antonia Nyman

LähiTapiola-tähdet:
*** Carolina Rehnberg GrIFK
** Inka Jäntti Sparta If
* Emilia Valkamo GrIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk