HIFK karkasi tauon jälkeen BK-46:lta

HIFK:n toinen nykäys lauantaina BK-46:tta vastaan tuotti tulosta ja joukkue eteni voittoon sinetöiden paikkansa runkosarjan kahden parhaan joukossa.

HIFK aloitti ottelun todella vakuuttavasti ja latoi taululle alle kahdeksassa minuutissa lukemat 6-0. Vierasjoukkue BK-46 pääsi tämän jälkeen peliin mukaan ja alkoi pian kuroa eroa pienemmäksi. 20. minuutin kohdalla vieraat olivat nousseet jo maalin päähän. Tauolla kotijohto oli kaksi maalia.

Toisella puoliajalla HIFK alkoi uudelleen hivuttautua karkuun ja ero kasvoi suhteellisen nopeasti jo yli kymmenen maalin. Peli alkoi olla sen myötä selvä ja BK-46 pääsi lopussa hiukan kaunistelemaan numeroita.

HIFK:n valmentaja Birgitta Lindholm oli esitykseen pääosin tyytyväinen.

– Olen iloinen voitosta tänään. Silloin kun meidän tempo on kova, vastustaja ei pysy mukana. Meillä oli tänään hetkittäin erinomainen puolustus ja hyökkäys. Matilda teki hyvän ottelun maalissa, Lindholm kiitteli ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittua Matilda Björkqvistiä.

– Meillä oli hyvä asenne, hyvä puolustus, hyvä hyökkäys tänään, Siitä iloitsen paljon. BK nousi hyvin mukaan otteluun meidän eriomaisen alun jälkeen. Saimme taistella voitosta, Björkqvist itse totesi.

BK-46:n valmentaja Thomas Holmberg harmitteli huonoja hetkiä.

– Meiltä huono aloitus tänään. HIFK oli 6-0-johdossa kun aloitimme maalinteon. Sen jälkeen teimme ihan hyvän ensimmäisen puoliajan, ja meiltä kaikki palasivat hyvin, Holmberg totesi.

– Toisella puoliajalla heitimme hukkaan pari syöttöä ja seisoimme puolustuksessa. HIFK hyödynsi sen ja karkasi omia matkojaan.

Naisten SM-sarjaa on pelattu 70 vuotta. Käsipalloliitto palkitsi puoliajalla 30 Käsipallosankarit-Handbollshjältar -galleriaan ansioituneita naispuolisia käsipallon pelaajia ja tuomareita.

HIFK – BK-46 29-21 (13-11)

Yleisömäärä: 162

Erotuomarit: Alexander Wessberg, Krister Illman

Maalintekijät:
HIFK: Väyrynen Ida 5, Borgasdottir Sandelin Silja 4, Kulju Lotta 4, Hilli Johanna 4, Friman Petra 3, Paukku Mari 3, Nylund Hanna 2, Berg Victoria 2, Salo Hanna 1, Rouhiainen Rosanna 1
BK-46: Degerman Pamela 10, Lindholm Sofie 2, Löf Elin 2, Nyberg Annette 2, Löf Jenny 1, Silen Sofia 1, Lassinharju Sirja 1, Sjöberg Heidi 1, Holmberg Emilia 1

Varoitukset:
HIFK: Friman Petra, Hilli Johanna
BK-46: Lindholm Sofie, Lassinharju Sirja, Löf Elin

Ulosajot:
HIFK: Rouhiainen Rosanna, Väyrynen Ida x 2
BK-46: Löf Jenny, Lindholm Sofie

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Matilda Björkqvist, HIFK
** Pamela Degerman, BK-46
* Silja Borgasdottir Sandelin, HIFK

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk