SIF väänsi tärkeän voiton ÅIFK:sta

SIF viittä vaille sinetöi paikkansa neljän parhaan joukossa kaatamalla ÅIFK:n lauantaina kotonaan. Loppunumerot olivat varsin selkeät, mutta voitosta taisteltiin miltei päätössummeriin saakka.

Ottelussa edettiin hyvin tasaisesti aina 19. minuutille saakka, kunnes ÅIFK iski minuutissa kolme maalia ja pääsi pienelle karkumatkalle. SIF imi kuitenkin kaulan umpeen taukoon mennessä ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen oltiin tasanumeroissa.

Toisen puoliajan alun SIF vei nimiinsä puhtaasti 4-0 ja otti tukevan otteen pelistä. ÅIFK pääsi vielä parin maalin päähän ennen kuin SIF näytti jo tekevän lisää eroa. ÅIFK pysyi kuitenkin sitkeästi muutaman maalin tuntumassa, mutta ei päässyt lähemmäs. Viimeisellä viisiminuuttisella SIF sitten karkasi lopullisesti.

ÅIFK-valmentaja Besim Qerimi näki ettei joukkue saanut parastaan irti ja antoi samalla vastustajalle täyden tunnustuksen.

– Nyt oli tällainen päivä, meillä ei oikein ajatus toiminut ja päästettiin aivan liikaa helppoja maaleja. SIF oli tänään parempi ja ansaitsi pisteet, Qerimi sanoi.

SIF-valmentaja Jan Hagmankaan ei ollut täysin tyytyväinen peliin, mutta tulos maistui makealta.

– Vähän hermostunutta peliä varsinkin ensimmäisellä jaksolla, mutta onneksi saimme rivit kuntoon ja pisteet kotiin. Välieräpaikan varmistamisesta pelattiin ja näkyi kentällä aivan liikaa, mutta kokonaisuus ja lopputulos olivat hyviä, Hagman luonnehti.

Ottelun vakuuttavin pelaaja Maria Jukola jakoi Hagmanin mietteet myös henkilökohtaiselta osaltaan.

– Omalta kohdaltani taso heitteli ottelun aikana aivan liikaa. Joukkueena hermoilimme ja se näkyi kentällä. 5-5 peli ei tullut meille yllätyksenä, kuten ei myöskään vastustajan ensimmäisen jakson korkea ja aggressiivinen puolustus.

– Ottelun merkitys näkyi peliesityksessä, peli oli väkinäistä, rentous puuttui ja teknisiä virheitä tuli liikaa. Ottelun toiseen jaksoon ja varsinkin sen loppuun voimme olla tyytyväisiä, Jukola tiivisti.

SIF – ÅIFK 27-21 (11-11)

Yleisöä: 142

Erotuomarit: Miro Korja-Alexander Wessberg

Maalit:
SIF: Madeleine Lindholm 10, Maria Jukola 9, Ellen Voutilainen 3, Sanni Skoglund 2, Mi Weurlander 1, Petra Nyman 1, Janica Tallqvist 1
ÅIFK: Matilda Bäcklund 6, Heidi Kullberg 5, Malin Gullqvist 3, Carolina Pettersson 3, Anna Harri 3, Sari Onay 1

Ulosajot:
SIF: Maria Jukola 2x2min
ÅIFK: Carolina Pettersson 2min, Anna Harri 2min, Emilia Skön 2min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Maria Jukola, SIF
** Madeleine Lindholm, SIF
* Heidi Kullberg, ÅIFK

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk