Sparta niukkaan voittoon GrIFK:sta

Sparta näytti jo karkaavan selvään vierasvoittoon GrIFK:sta lauantaina, mutta emäntien kova kiri oli tuottaa tulosta. Sparta kuitenkin vei pisteet yhden maalin erolla.

Sparta otti pelin haltuunsa alusta lähtien ja kasvatti johtoaan tasaisesti. Maalinteko oli kotijoukkueella yhtä tervanjuontia ja ensimmäiseen 25 minuuttiin osumia syntyi vain kolme. Tauon alla GrIFK alkoi löytää kuitenkin jyvää ja kavensi eron neljään maaliin.

Tauon jälkeen Sparta venytti johtonsa taas jo seitsemään maaliin, mutta Grani ei antanut periksi. Emännät kuroivat eroa kiinni maali maalilta ja 6-0-jakson myötä nousivat jo maalin päähän. Viimeisen kymmenminuuttisen aluksi Sparta oli jo hiukan karkaamassa, mutta Grani tuli vielä kerran ja vasta viimeisellä minuutilla Sparta pystyi sinetöimään voittonsa.

Granin valmentaja Sebastian Aarnio saattoi vain pyöritellä päätään ottelun jälkeen.

– Niin lähellä, muttei kuitenkaan. Voi vitsi, Aarnio tokaisi.

– Kaksi kertaa annetaan vastustajalle 7 maalin etumatka, niin silloin on vaikea ja pitkä matka. Teknisiä virheitä tuli juuri niissä tilanteissa kun päästiin maalin päähän ja niihin ei olisi varaa. Liian ailahtelevaa pelaamista. Maalissa Alexandra onnistui tänään hienosti. Mahtoiko pelaajilla olla mielessä vain pelin jälkeen alkava Winterfest.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut Granin Alexandra Olsson muistutti hyvästä taistelusta jo toivottomalta näyttäneissä tilanteissa.

– Mietin, että pelaan omaa peliä ja teen siinä parhaani. Alussa meillä tuntui olevan hankalaa, mutta time-outin ja erätauon aikana saatiin mukaan hieman enemmän fiilistä kentälle. Tsempattiin loppuun asti vaikka oltiin monta kertaa usean maalin verran alla, Olsson sanoi.

Sparta-luotsi Jani Vaskola oli erittäin tyytyväinen voittoon ja arvokkaisiin pisteisiin.

– Lämmittelyn aikana meiltä loukkaantui ainoa veskarimme ja se antoi haastetta peliin. Muutoinkin oltiin liikenteessä vähällä pelaamamäärällä. Pelaajat tekivät tänään sankaritekoja kentällä. Täytyy nostaa hattua joukkueelle taistelusta. Saatiin tärkeät kaksi pistettä mukaan, Vaskola iloitsi.

GrIFK – Sparta 21-22 (6-10)

Yleisöä: 71

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson, Jonna Pakarinen

Maalintekijät:
Grankulla IFK: Carolina Rehnberg 5, Annika Andersson 3, Susanna Kaivola 3, Catharina Aspenström 3, Felicia Grönholm 2, Sophia Böckelman 2, Corinna Jensen 1, Annina Nyström 1, Lundqvist Lina 1
Sparta: Sara Jäntti 4, Jäntti Inka 4, Linda Ratilainen 3, Anniina Nyholm 3, Petra Gostowski 3, Anu Riksman 2, Ella Holopainen 2, Ann-Victoria Vuorinen 1

Ulosajot:
Grankulla IFK: Annina Nyström 1 x 2min, Lina Lunqvist 1 x 2 min
Sparta: Anniina Nyholm 2 x 2min., Ella Holopainen 2 x 2min.

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Alexandra Olsson, GrIFK
** Raita Heiskanen, Sparta
* Sara Jäntti, Sparta

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk