Sparta sinetöi välieräpaikkansa voitolla BK-46:sta

Sparta haki lauantaina voiton BK-46:sta neljän maalin erolla ja varmisti samalla paikkansa runkosarjan neljän parhaan joukossa.

BK-46 avasi ottelun menemällä heti 3-0-johtoon ja avausjakso mentiin pitkälti karjaalaisten lievässä hallinnassa, mutta Sparta roikkui tiukasti tuntumassa. Tauon viettoon lähdettiin melko tyypillisessä tilanteessa eli kahden maalin kotijohdossa.

Tauon jälkeen Sparta nousi nopeasti rinnalle ja paineli saman tien ohi. Nyt puolestaan BK roikkui tiiviisti tuntumassa, mutta ei päässyt enää rinnalle saakka. Päätöskymmenminuuttisella Sparta sitten sinetöi voittonsa.

BK-46:n valmentaja Thomas Holmberg oli luonnollisesti harmissaan teoreettisenkin mahdollisuuden päästä pudotuspeleihin karattua käsistä.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää meininkiä. Toinen selkeästi huonompi. Mutta kokonaisuudessa näillä mennään ja tässä ollaan. Valitettavasti ei saavutettu ihan tavoitetta jonka me asetimme, Holmberg totesi.

Sparta-luotsi Jani Vaskolalta irtosi ymmärrystä myös vastustajan suuntaan.

– Yksi hyvä joukkue joutui kesälomalle. Säälittää tämä BK:n kohtalo.

– Maininnan arvoinen oli meidän uusi maalivahtimme Linnea Eklund, Vaskola kiitteli.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei nimiinsä Spartan Inka Jäntti, joka ei peitellyt voiton merkitystä.

– Tiedettiin alun pitäen, että tämä on suuri peli meille. Hienosti meni ja nyt ollaan varmuudella välierissä. Hieno homma saada Linnea Eklund mukaan uutena maalivahtina.

BK-46 – Sparta 32-36 (17-15)

Yleisöä: 128

Erotuomarit: Markku Tuomi – Harri Nieminen

Maalintekijät:
BK-46: Pamela Degerman 9, Sofie Lindholm 8, Sirja Lassinharju 6, Linda Sjöblom 3, Jenny Löf 2, Elin Sjölund 2, Annette Nyberg 1
Sparta: Linda Ratilainen 7, Sara Jäntti 7, Elisa Manninen 6, Inka Jäntti 6, Petra Gostowski 3, Raita Heiskanen 2, Anu Riksman 2, Ella Holopainen 2, Anniina Nyholm 1

Ulosajot:
BK-46: Sirja Lassinharju 2min
Sparta: Anu Riksman 2min, Raita Heisknen 2min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Inka Jäntti (Sparta)
** Sofie Lindholm (BK-46)
* Elisa Manninen (Sparta)

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk