ÅIFK ei antanut Atlaksen yllättää

ÅIFK otti lauantaisella runkosarjan päätöskierroksella varman voiton Atlaksesta, mutta tämäkään ei riittänyt turkulaisille paikkaan ylempään loppusarjaan.

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen ÅIFK alkoi hivuttautua karkumatkalle ja venytti eron nopeassa tahdissa viiteen maaliin. 20 peliminuutin jälkeen emännät veivät vielä viisiminuuttisen puhtaasti 5-0 ja näin ero taukoon mennessä oli kasvanut jo kahdeksaan maaliin.

Tauon jälkeen maaleja tehtiin kutakuinkin vuorotahtiin, mutta Atlas ei pystynyt tosissaan haastamaan selvästä johtoasemastaan kiinni pitänyttä kotijoukkuetta. Ottelun lopulla ÅIFK vielä kaunisteli numeroita ja otti komeasti pisteet.

ÅIFK-luotsi Besim Qerimi oli kaikkineen esitykseen tyytyväinen.

– Puolustuksemme toimi hyvin, samoin maalivahtipeli. Hyvät nopeat vastahyökkäykset, olimme hereillä. Kokonaisuudessaan hyvä peli vaikka B-tytöillä olikin jo peli aikaisemmin omassa sarjassaan, Qerimi sanaili.

Atlas- valmentaja Tomi Salminen antoi suoraan tunnustuksen turkulaisille, eikä selitellyt tappiota.

– Vastustaja pelasi tänään juuri niin kuin odotimme, he pelasivat kurinalaisesti ja olivat tänään selkeästi parempia, Salminen myönsi

Vakuuttavimpana pelaajana palkittu ÅIFK:n Anna Harri oli myös positiivisella mielellä.

– Hyvä ja vahva alku ja peli kulki hyvin. Hieman keskittyminen lopahti toisen puoliajan aikana mutta silti tuli voitto, Harri kiteytti.

ÅIFK – Atlas 30-17 (18-10)

Maalintekijät
ÅIFK: Harri Anna 9, Norrgrann Ellen 5, Skön Emilia 4, Pettersson Sara 3, Pettersson Carolina 3, Holopainen Salla 2, Dahl Emilia 2, Sjöblom Malin 1, Nieminen Anne 1
Atlas: Jakimova Adriana 5, Jauhiainen Anna 3, Gustafsson Erica 3, Olenius Carla 2, Högbacka Emmi 2, Cordeiro Matilda 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Harri Anna, ÅIFK 3
Skön Emilia, ÅIFK 2
Jakimova Adriana, Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Harri Anna 1 x 2 min, Skön Emilia 1 x 2 min
Atlas: Jauhiainen Anna 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Olenius Carla 2 x 2 min

Erotuomarit: Skogberg Johan – Karlsson Robin

Yleisöä: 124

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk