ÅIFK:n vahva loppu pelasti sen Vantaalla

Atlas taisteli sisukkaasti ÅIFK:ta vastaan alemman jatkosarjan ensimmäisen kierroksen ottelussa, mutta lopulta turkulaiset puristivat itselleen 27-22 (14-15)-voiton.

Atlas sai jo heti ennen ottelua jobinpostia, kun joukkueen maalivahdit olivat sivussa. Maaliin astelikin Carla Olenius, joka suoriutui urakastaan mainiosti.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen ja johtoasema vaihtui tiuhaan. Atlas onnistui laajalla rintamalla Adriana Jakimovan heiluttaessa tahtipuikkoa. ÅIFK:n kaikki kaikessa ensimmäisellä puoliajalla oli Anna Harri, joka heitti turkulaisten 14 maalista peräti 11. Tauolle mentiin Atlaksen maalin johdossa.

Ottelun juoni jatkui pitkälti samana aina siihen saakka, kunnes Harri alkoi saada tulitukea myös muilta. Erityisesti Ellen Norrgrann nousi irtiottovaiheessa isoon rooliin heittäen turkulaisten seitsemästä viimeisestä maalista kuusi. Atlaksella sen sijaan bensa loppui koneesta eikä se pystynyt pistämään kampoihin loppuun saakka.

Atlaksen valmentaja Tomi Salminen harmitteli, ettei joukkueen taistelu riittänyt loppuun saakka.

– Ei ihan taktiikka ja peruutus toiminut. Maalivahti oli poissa, joka rasitti puolustusta mutta Carla maalissa toimi hyvin. Väsyttiin loppua kohti. Annan ulosajon jälkeen ja Carla ollessa maalissa oli puolustus kovilla.

ÅIFK:n vetovastuussa ollut James Mashiri vaati joukkueeltaan parempaa voitosta huolimatta.

– Joukkueella pientä ylimielisyyttä, kun huomattiin alkulämmittelyssä, että maalivahdit on poissa ja Atlaksen maaliin menee Carla. Odotettiin helppoja maaleja ja tehtiin helppoja ratkaisuja. Enemmän nöyryyttä olisi tarvittu. Carla oli ehdoton yllättäjä, joka piti Atlaksen mukana ottelussa, Mashiri kehaisi.

Lopulta 14 maalia vantaalaisten maaliin iskenyt Harri muisti kehaista ottelun jälkeen myös omiensa puolustusta.

– Haastava matsi, Atlaksen kanssa aikaisemmatkin ovat olleet. Onneksi kaksi pistettä matkustaa Turkuun. Erittäin hyvä oli meidän puolustus.

Atlas-ÅIFK 22-27 (15-14)

Maalintekijät
Atlas: Jakimova Adriana 9, Jauhiainen Anna 4, Gustafsson Erica 3, Kurki Sanni 2, Högbacka Emmi 2, Olenius Carla 1, Lampinen Julia 1
ÅIFK: Harri Anna 14, Norrgrann Ellen 8, Pettersson Sara 2, Skön Emilia 1, Lindbom Ingrid 1, Holopainen Salla 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Harri Anna ÅIFK 3
Norrgrann Ellen ÅIFK 2
Olenius Carla Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas: Gustafsson Erica 2 x 2 min, Jakimova Adriana 1 x 2 min, Jauhiainen Anna 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia
ÅIFK: Holopainen Salla 1 x 2 min, Pettersson Carolina 1 x 2 min, Pettersson Sara 1 x 2 min

Erotuomarit: Roth Magnus – Tillan Niko

Yleisöä: 39

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk