GrIFK avasi alemman jatkosarjan voitolla

GrIFK otti avausvoittonsa SM-sarjan alemmassa jatkosarjassa, kun se voitti kotikentällään BK-46:n 28-18 (15-12)

Ottelua povattiin tasaiseksi ja ensimmäinen puoliaika antoi myös viitteitä siitä. Joukkueet etenivät tasatahtiin ensimmäisen reilun parikymmenminuuttisen, kunnes puoliajan lopussa GrIFK pääsi repäisemään kolmen maalin taukojohdon.

Toisen puoliajan alku sujui jälleen tasaisissa merkeissä, mutta Grani pystyi hiljalleen repimään ratkaisevaa eroa. Ero pysytteli 5-6 maalissa aina viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka, kunnes GrIFK teki lopullisen irtiottonsa ja kuittasi pisteet.

GrIFK:n voiton avaimena toimi erityisesti vahva toinen puoliaika, jonka aikana BK pystyi tekemään vain kuusi maalia. GrIFK:n päävalmentaja Sebastian Aarnio nostikin puolustuspelin esille ottelun jälkeen.

– Puolustus- ja maalivahtipeli toimi hyvin. Vaikka peliin mahtui myös teknisiä virheitä, joukkue onnistui nollaamaan tilanteet ja pitämään yllä hyvää ja rentoa pelifiilistä. Meille tärkeä voitto, Aarnio mietti ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittu Carolina Rehnberg oli Aarnion kanssa hyvin samoilla linjoilla.

– Meidän puolustus- ja maalivahtipeli toimi hyvin yhdessä. Hyökkäyksissä saatiin pallot sisään. Tänään oli meillä enemmän leveyttä kokoonpanossa ja jaksettiin loppuun asti pitää yllä parempaa tasoa.

BK-46-luotsi Thomas Holmberg myönsi kotijoukkueen olleen ottelussa parempi.

– Grani oli parempi tänään. Ailahteleva peli. Ensimmäinen puoliaika aika hyvä, mutta toisella puoliajalla vähän yksin yrittämistä, eikä niinkään joukkuepelaamista. Kun alkaa peli painaa jaloissa unohdetaan sovitut kuviot ja yritetään ratkaista tilanteet yksin. Muutama tärkeä tilanne kaatui virhesyöttöihin, siinä se peli sitten ratkaistiin, Holmberg harmitteli.

GrIFK-BK-46 28-18 (15-12)

Maalintekijät
GrIFK: Rehnberg Carolina 8, Böckelman Sophia 7, Nyström Annina 6, Kaivola Karolina 2, Degerth Ingrid 2, Kankainen Alisa 1, Harms Linnea 1, Berglund Emelie 1
BK-46: Lassinharju Sirja 7, Holmberg Emilia 3, Löf Elin 2, Lundqvist Lina 2, Kullberg Jannica 2, Nyberg Nicole 1, Melanen Linda 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Rehnberg Carolina GrIFK 3
Wolff Wilhelmina GrIFK 2
Lassinharju Sirja BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Grönholm Felicia 1 x 2 min, Rehnberg Carolina 1 x 2 min
BK-46: Grönqvist Charlotta 1 x 2 min, Kullberg Jannica 1 x 2 min, Lassinharju Sirja 1 x 2 min

Erotuomarit: Wessberg Alexander – Pavlics Krisztian

Yleisöä: 72

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk