Dicken Suomen mestariksi

Dicken varmisti kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruuden, kun se voitti sunnuntaina kotikentällään HIFK:n jatkoajan jälkeen 23-20 (17-17, 6-10).

Kaksi edellisottelua hävinnyt HIFK tuli ryminällä kolmanteen finaaliin ja johti ensimmäistä puoliaikaa jo 6-1, kun reilut 21 minuuttia oli pelattu. Dicken sai hieman rivejään kokoon sen jälkeen, mutta HIFK:n kova puolustus piti Dickenin kuudessa maalissa tauolle mentäessä, mutta toisaalta Sonja Koskisen johdolla Dicken pysyi iskuetäisyydellä, sillä HIFK teki 10 maalia avauspuoliskolla.

Tilanne jatkui vähämaalisena myös toisella puoliajalla. Viimeiselle kympille lähdettäessä HIFK oli vielä voitossa tukevasti kiinni johtaen 15-10, mutta Dicken nousi loppuhetkillä Anna Lindahlin ja Jessika Gammalsin maaleilla tasoihin ja ottelu meni jatkoajalle.

Jatkoaika sujui ottelun kululle luonnollisesti tasaisissa merkeissä ja ensimmäisen vitosen jälkeen Dicken nousi maalin johtoon. Toisella vitosella Dickenin hermo kesti paremmin ja se pääsi lopulta juhlimaan Suomen mestaruutta 23-20-numeroin.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert oli ylpeä joukkueensa noususta ja mestaruudesta.

– Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tietysti vaikea. Minun tehtäväni on kuitenkin luottaa pelaajiin ja joukkueeseen, kun he ovat kentällä. Saimme paljon ulosajoja ja ne olivat koitua kohtaloksemme. Yksi ottelun käännekohta oli Johanna Hillin punainen kortti. Jatkoajan alkaessa olin jo varma voitosta. Olen ylpeä koko joukkueesta ja olen todella motivoitunut ensi kauteen. Ajamme lisää pari kolme uutta pelaajaa ja se vaatii työtä. Tämä vuosi oli oikein onnistunut ja voimme nyt iloita siitä joukkueen ja fanien kanssa.

Ottelun parhaana palkittu Dicken-vahti Koskinen hehkutti mestaruutta ja joukkuetta.

Koskinen Sonja, Dicken: Tuntuu aivan loistavalta! Olimme jo seitsemän maalia tappiolla, mutta saimme kurottua eron umpeen. Lisäksi jatkoajan jälkeen voitto kotikentällä! Aivan mahtava fiilis! Usko oli kyllä koetuksella, kun olimme 20 minuutin jälkeen saaneet pallon vain kaksi kertaa IFK:n verkkoon. Pikkuhiljaa onnistuimme kuromaan eroa kiinni ja usko voittoon pysyi yllä sen mukana. Hieno joukkue meillä!

Dicken – HIFK ja. 23 – 20, 17 – 17 (6 – 10)
Maalintekijät
Dicken: Lillqvist Betina 7, Böckelman Carolina 5, Lindahl Anna 4, Gammals Jessika 2, Ahlroth Alexandra 2, Salokivi Tove 1, Nylund Karolina 1, Koskinen Sonja 1
HIFK: Cainberg Linda 5, Hilli Johanna 4, Ax Kathlen 4, Paukku Mari 3, Väyrynen Ida 1, Jääskeläinen Annamari 1, Friman Petra 1, Berg Victoria 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Koskinen Sonja Dicken 3
Böckelman Carolina Dicken 2
Cainberg Linda HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Ahlroth Alexandra 2 x 2 min, Lillqvist Betina 2 x 2 min, Näräkkä Annika 1 x 2 min
HIFK: Friman Petra 1 x 2 min, Hilli Johanna 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Väyrynen Ida 1 x 2 min

Erotuomarit: Tuomi Markku – Nieminen Harri

Yleisöä: 450

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk