Dicken varmisti ylemmän jatkosarjan voiton

SIF antoi Dickenille kunnon vastuksen joukkueiden kohdatessa torstaina Siuntiossa. Lopulta Dicken puristi 26-21 (11-11)-voiton ja varmisti ylemmän loppusarjan ykkössijan.

Dicken oli ottelun alussa hieman niskan päällä, mutta helsinkiläiset eivät päässeet missään vaiheessa karkuun. Sen sijaan SIF nousi johtoon ja käväisi kolmen maalin johdossa, mutta Dickenin loppukiri tarkoitti sitä, että joukkueet menivät tauolle tasalukemissa.

Dicken ratkaisi ottelun toisen puoliajan alussa. Dicken iski viisi maalia peräkkäin toisen puoliajan alkajaisiksi eikä SIF enää onnistunut kuromaan eroa kiinni. Lähimmillään SIF pääsi neljän maalin päähän, mutta Dickenin ote johtoasemasta ei hellittänyt.

SIF:n päävalmentaja Harry Wikström oli joukkueen peliin tyytyväinen tappiosta huolimatta.

– Lämmittelyyn nähden ottelu oli meiltä ihan hyvä. Puolustuspeli toimi kokonaisuudessaan hienosti. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, mutta toisen erän kuusi ensimmäistä minuuttia olivat hyökkäyssuunnassa surkeita ja hävisimme ottelun siinä. Olen tyytyväinen joukkuepeliin kokonaisuudessaan, Wikström kommentoi ottelun jälkeen.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert antoi tunnustusta myös vastustajalle.

– Tasainen ensimmäinen puoliaika. Siuntiolla on sarjan paras puolustuspeli. Meillä oli toiseen puoliaikaan hyvä alku ja pystyimme sen myötä varmistamaan runkosarjan voiton.

Ottelun parhaana palkittu Betina Lillqvist kaipasi joukkueeltaan parempaa hyökkäyspelaamista.

– Meillä oli ihan ok puolustus ja nyt meillä on pari viikkoa aikaa hioa hyökkäyspeliä kuntoon semifinaaleja varten.

SIF-Dicken 21-26 (11-11)
Maalintekijät:
SIF: Lindholm Sofie 7, Voutilainen Ellen 5, Lindholm Madeleine 3, Weurlander Anna-Mi 2, Vaskelainen Janica 1, Skoglund Sanni 1, Lehtola Saara 1, Koljonen Emmi 1
Dicken: Näräkkä Annika 4, Lillqvist Betina 4, Genberg Martina 4, Salokivi Tove 3, Gammals Jessika 3, Böckelman Carolina 3, Lindholm Anna 2, Kankainen Kiira 2, Lindahl Anna 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Lillqvist Betina Dicken 3
Koskinen Sonja Dicken 2
Lindholm Sofie SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Voutilainen Ellen 1 x 2 min
Dicken: Gammals Jessika 1 x 2 min, Genberg Martina 1 x 2 min, Lindholm Anna 1 x 2 min

Erotuomarit: Illman Krister – Ekström Anton

Yleisöä: 112

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk