GrIFK varmisti puolivälieräpaikan

GrIFK nappasi itselleen puolivälieräpaikan, kun se kukisti kotonaan Atlaksen 21-19 (9-12).

GrIFK ei saanut voittoa kuitenkaan ilmaiseksi, sillä Atlas oli ottelussa pitkään niskan päällä. Edellisottelun tapaan vantaalaiset aloittivat vahvasti ja vievät ensiminuutit peräti 6-0. Kymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue alkoi saada hiljalleen juonesta kiinni ja nousi mukaan kamppailuun kuroen eroa. Tauolle mentäessä Atlas johti kuitenkin vielä kolmella maalilla.

Toiselle puoliajalla tuli herännyt GrIFK-joukkue ja Annina Nyströmin johdolla Grani kuroi Atlaksen etumatkan kiinni ja nousi ohi. Atlas sinnitteli kuitenkin iskuetäisyydellä koko ajan, muttei kyennyt enää nousemaan rinnalle tai ohi. Näin GrIFK varmisti itselleen alemman jatkosarjan kakkospaikan ja samalla paikan puolivälierissä.

GrIFK:n päävalmentaja Sebastian Aarnio myönsi, että ottelun panokset hieman näkyivät joukkueen esityksessä.

– Vaikeuksien kautta voittoon. Ottelun tärkeys näkyi ehkä teknisissä virheissä ja hosumisessa eri pelitilanteissa. Kiva saada mitata itseämme välierissä.

Atlaksen päävalmentaja Tomi Salminen myönsi, ettei Atlas jaksanut ottelussa loppuun saakka.

– Kahdesta vaikeassa tilanteessa olevasta joukkueesta Grani jaksoi paremmin loppuun. Molemmilla joukkueella oli paljon pelaajia poissa ja osa pelasikin hieman kipeenä. Kotijoukkueella kevyempi jalka tänään. Toivotan Granille menestystä tuleviin Play Off-peleihin ja toivottavasti hekin saavat kaikki pelaajansa takaisin mukaan.

Ottelun parhaana palkittu Annina Nyström iloitsi joukkueen noususta.

– Alussa oli vähän vaikeaa, mutta tsempattiin loppuun asti tahtovoittoon. Jaksoittain ihan hyvää peliä, mutta välillä hermostuttiin ja silloin tuli teknisiä virheitä ja huonoja ratkasuja. Onneksi saatiin toisella puoliajalla enemmän omaa peliä pelattua ja tärkeät kaksi pistettä joukkueelle.

GrIFK-Atlas 21-19 (9-12)
Maalintekijät
GrIFK: Nyström Annina 7, Degerth Ingrid 3, Böckelman Sophia 3, Karsten Alexandra 2, Berglund Emelie 2, Axberg Fanny 2, Kankainen Alisa 1, Kaivola Karolina 1
Atlas: Jauhiainen Anna 7, Gustafsson Erica 4, Jakimova Adriana 3, Högbacka Emmi 2, Lindqvist Katja 1, Lampinen Julia 1, Ahovaara Tiina 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Nyström Annina GrIFK 3
Jauhiainen Anna Atlas 2
Wolff Wilhelmina GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: –
Atlas: Jakimova Adriana 1 x 2 min, Lampinen Julia 1 x 2 min

Erotuomarit: Pavlics Krisztian – Wessberg Alexander

Yleisöä: 56

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk