HIFK kaatoi Dickenin

SM-sarjan kärkikamppailussa HIFK nappasi makean voiton kukistaessaan ylemmän jatkosarjan voiton jo varmistaneen Dickenin 29-23 (14-13).

Ottelun alku oli Dickenin hallintaa ja se johti kotikentällään parhaimmilaan jo neljällä maalilla, mutta HIFK tuli peliin mukaan ja vahvan loppuvetonsa turvin nousi johtoon. HIFK:n maalin johdossa mentiin myös tauolle.

HIFK:n vahva ote säilyi myös toisella puoliajalla eikä Dicken päässyt missään vaiheessa rinnalle. HIFK pystyi pitämään johtoaseman koko toisen puoliskon ajan ja otti lopulta kauden toisen voittonsa Dickenistä.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert myönsi, että joukkueen otteista paistoi ottelun panoksettomuus.

– Onnittelut IFK:lle voitosta, toisaalta ei haittaa, koska merkityksetön ottelu. Motivaation ja voitontahdon puute ratkaisi tänään. Se, mistä olen kiinnostunut, on seuraavat kaksi viikkoa. Tänään emme pelanneet, kuin sarjan paras joukkue. Siihen kiinnitetään huomiota harjoituksissa seuraavan kahden viikon aikana.

HIFK-valmentaja Björn Nylundille voitto maistui.

– Nyt tuntuu hyvältä. Pikkuhiljaa on menty oikeaan suuntaan. Odotamme vielä muutamaa loukkaantunutta pelaajaa takaisin kentälle, eli yksi maalivahti ja pari kenttäpelaajaa. Tänään alku näytti huonolta, mutta lopulta tahtotila oli ratkaiseva. Joukkueet ovat kovin tasaisia, viimeksihän hävisimme Urheilutalolla yhdellä maalilla.

HIFK:n Alexandra Olssonin mukaan Dickeniä vastaan ei tarvita ylimääräisiä motivointikeinoja.

– Tuntuu oikein hyvältä saada revanssi Dickenistä. Muutenkin juuri Dickeniä vastaan saa helposti hyvän pelifiiliksen, eräänlaisen “finaalifiiliksen”.

Dicken-HIFK 23-29 (13-14)
Maalintekijät
Dicken: Ahlroth Alexandra 4, Salokivi Tove 3, Lillqvist Betina 3, Gammals Jessika 3, Böckelman Carolina 3, Näräkkä Annika 2, Lindahl Anna 2, Genberg Martina 2, Lindholm Anna 1
HIFK: Hilli Johanna 7, Ax Kathlen 6, Cainberg Linda 5, Friman Petra 3, Borgarsdóttir Sandelin Silja 3, Berg Victoria 2, Väyrynen Ida 1, Paukku Mari 1, Olsson Alexandra 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Olsson Alexandra HIFK 3
Ax Kathlen HIFK 2
Ahlroth Alexandra Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Böckelman Carolina 1 x 2 min, Lillqvist Betina 1 x 2 min, Salokivi Tove 1 x 2 min
HIFK: Berg Victoria 1 x 2 min, Friman Petra 1 x 2 min

Erotuomarit: Nieminen Harri – Tuomi Markku

Yleisöä: 149

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk