HIFK katkaisi Dickenin voittoputken

Dicken ehti voittaa kymmenen peliä peräkkäin, mutta voittoputki katkesi keskiviikkona, kun HIFK nappasi jännitysnäytelmässä 27-26 (14-12).

Kärkikamppailu oli odotusarvojensa mukainen, sillä jännitys säilyi ottelussa loppuhetkille saakka. Ensimmäisen jakson ensimmäinen puolikas sujui Dickenin hienoisessa johdossa, mutta HIFK oli toisella vahvempi nousten kahden maalin taukojohtoon.

Toisen puoliajan alkuun HIFK tuli vahvasti ja repäisi parhaimmillaan jo kuuden maalin johdon Linda Cainbergin saadessa heittojyvän kohdilleen. Dicken nousi kuitenkin Anna Lindahlin johdolla tasoihin. Lopussa HIFK pystyi kuitenkin puristamaan ruuvia, kun Silja Borgarsdottir Sandelin heitti muutaman tärkeän maalin ja näin HIFK kuittasi itselleen voiton kärkikamppailusta.

HIFK-valmentaja Annette Tallqvist kiitteli joukkueensa vahvaa esitystä tärkeässä voitossa.

– Olen tyytyväinen, että joukkue jaksoi painaa ottelun loppuun vaikka teknisiä virheitä oli jonkun verran. Pelaajilla oli hyvä asenne. Tämä oli joukkuevoitto, Tallqvist hehkutti.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Linda Cainberg iloitsi pelaajien rohkeudesta, joka lopulta toi toivotun tulokset.

– Fiilis oli huikea meillä tänään. Huomasimme aika nopeasti, että meillä oli henkinen yliote. Puolustuksemme oli tosi hyvä. Siinä olemme kehittyneet paljon tällä kaudella. Olen iloinen, että kaikki joukkueesta uskalsivat ja menivät kaikista paikoista maalia päin.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert manasi, ettei joukkue yltänyt parhaaseensa, mutta antoi tunnustuksen myös HIFK:lle.

– Tänään emme pelanneet parasta otteluamme puolustuksessa. Pelinrakentajamme loukkaantui ja se sekoitti pelimme jonkun verran. HIFK pelasi tänään hyvän ottelun. Laittoivat pallon sisään paikoista.

HIFK-Dicken 27-26 (14-12)

Maalintekijät
HIFK: Cainberg Linda 8, Hilli Johanna 6, Friman Petra 4, Borgarsdóttir Sandelin Silja 4, Ax Kathlen 3, Väyrynen Ida 1, Jääskeläinen Annamari 1
Dicken: Lindahl Anna 6, Näräkkä Annika 4, Lillqvist Betina 4, Gammals Jessika 4, Salokivi Tove 2, Ahlroth Alexandra 2, Nylund Karolina 1, Lindholm Anna 1, Genberg Martina 1, Böckelman Carolina 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Cainberg Linda HIFK 3
Hilli Johanna HIFK 2
Lindahl Anna Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Väyrynen Ida 1 x 2 min
Dicken: Ahlroth Alexandra 1 x 2 min, Salokivi Tove 1 x 2 min

Erotuomarit: Skogberg Johan – Rönnberg Jan

Yleisöä: 165

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk