HIFK voittoon Spartasta

HIFK pilasi Katri Koskelan paidan jäädyttämisjuhlallisuudet nappaamalla Spartasta 28-19 (13-11)-voiton.

Ennen ottelua Sparta IF kunnioitti legendansa Katri Koskelan uraa nostamalla hänen paitansa kattoon. Sparta olikin pirteänä heti ottelun alussa ja ensimmäisen kympin joukkueet menivät tasatahdissa 4-4. Toisen kympin HIFK vei kuitenkin 4-1, mutta Sparta pääsi vielä lopussa kaventamaan ja tauolle mentiin HIFK:n kahden maalin johdossa.

Toiselle puoliajalle HIFK tuli vahvasti ja hallitsi Johanna Hillin maaleilla peliä. Kymmenen minuuttia ennen loppua tilanne oli HIFK:lle jo 25-15 eikä Sparta pystynyt kirimään eroa enää kiinni.

HIFK-valmentaja Anette Tallqvist oli pääosin tyytyväinen joukkueen peliin.

– Tasainen suoritus koko joukkueelta. Puolustuspeliin meidän pitäisi saada lisää aggressiivisuutta, Tallqvist kommentoi ottelun jälkeen.

– Alussa pelimme oli hieman kankeaa, mutta toisessa erässä pääsimme puolinopeisiin. Meillä oli tänään hyvä maalivahtipeli, ottelun parhaana palkittu Hilli puolestaan mietti.

Spartan valmentaja Jani Vaskola harmitteli otteen menettämistä toisen puoliajan alussa, mutta siirsi katseen nopeasti jo eteenpäin.

– Ensimmäisellä puoliajalla teimme asioita oikein ja olimme mukana pelissä. Toisen puoliajan alussa sähläsimme ja peli menetettiin oikeastaan siinä. Syksy on ollut aikamoista turbulenssia, mutta onneksi saamme jo tammikuussa mm. kolme pakkia takaisin sairastuvalta. Se helpottaa tilannetta. Muuten joukkue alkaa olla siinä muodossa, jolla kausi vedetään loppuun. Pelaajilla riittää sydäntä pelata joukkueelle ja pää kestää tämän aallonpohjankin. Fokus on nyt kevään peleissä ja teemme rankasti töitä sitä varten.

Sparta-HIFK 19-28 (11-13)

Tilastot tulossa.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk