SIF kukisti Spartan tasaisessa kamppailussa

SIF ja Sparta tarjosivat lauantaina Folksam Arenan yleisölle tasaisen ja vaihtelevan kamppailuin, joka päättyi emäntien yhden maalin voittoon.

Kotijoukkue SIF aloitti ottelun vahvasti ja nykäisi nopeasti muutaman maalin johdon. Sparta kuitenkin tuli vähitellen takaa tasoihin ja tasatahtia edettiin miltei taukoon saakka, kunnes Sparta repäisi parin maalin johdon.

Tauon jälkeen osat kääntyivät ja SIF puolestaan kuroi Spartan pienen etumatkan umpeen ja numeroista 17-17 edettiin vuorotahtia. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin lukemista 21-21. SIF:n loppu oli sen verran vahvempi, että pisteet jäivät Siuntioon niukimmalla mahdollisella erolla.

SIF-valmentaja Harry Wikström oli lopputulokseen tyytyväinen, vaikka tiukalle menikin.,

– Tasainen ottelu ja lopussa kahden maalin johto onneksi riitti loppuun asti. Ehkä meillä kuitenkin parempi leveys ja pystyimme tekemään enemmän vaihtoja. Joukkueena voitettiin, Wikström kiteytti.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola harmitteli nimenomaan ringin tiettyä kapeutta.

– Kolmella pilkku viidellä pakilla jouduttiin lähtemään peliin – siihen nähden positiivinen kauden avaus. Maalivahtisektorilla pitää treenata laitatorjuntoja ja hyökkäyspäässä heittolaatua niin ollaan jo huomattavasti paremmalla tasolla. Tappio harmittaa ja pistebonukset jäi saamatta, Vaskola heitti.

Molemmat päävalmentajat antoivat erityiskiitokset uuden Folksam Arenan siuntiolaisyleisölle.

– Yleisö kannusti mukavasti kun oli niin tiukka matsi. Mutta mahtuu halliin lisääkin porukkaa, Wikström samalla muistutti.

– Fantastinen yleisö! Toivottavasti jatkossakin ihmiset löytävät tiensä hallille kannustamaan joukkueita, toivoi Vaskola.

SIF – Sparta 25-24 (11-13)

Maalintekijät
SIF: Pietiläinen Aino 6, Sjölund Elin 5, Lindholm Madeleine 4, Barck Maria 3, Voutilainen Ellen 2, Perovuo Emmi 2, Weurlander Anna-Mi 1, Skoglund Sanni 1, Jensen Corinna 1
Sparta: Jäntti Inka 8, Holopainen Ella 4, Gostowski Petra 4, Nyholm Anniina 3, Heiskanen Raita 3, Ratilainen Linda 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Pietiläinen Aino SIF 3
Wasström Moa SIF 2
Itsa Naomi Sparta 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Voutilainen Ellen 1 x 2 min, Weurlander Anna-Mi 2 x 2 min
Sparta: Jäntti Inka 1 x 2 min, Pihlström Anu 1 x 2 min

Erotuomarit: Nieminen Harri – Tuomi Markku

Yleisöä: 268

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk