Sparta avasi voittotilinsä ylemmässä jatkosarjassa

Sparta otti kotikentällään hienon voiton kukistaessaan tiukkojen vaiheiden jälkeen SIF:n 28-27 (12-14).

SIF piti komentoa suurimman osan ensimmäisestä puoliajasta, mutta ei päässyt missään vaiheessa karkumatkalle. Siuntiolaisten suurin johto oli kolme maalia ja tauolla eroa oli kaksi vierailijoiden hyväksi.

Toisen puoliajan alussa SIF näytti ratkaisevan ottelun ja karkasi jo kuuden maalin johtoon. Sparta pääsi kuitenkin mukaan neljällä nopealla maalilla ja hengitti jälleen SIF:n niskaan. Sparta pääsi johtoon 6,5 minuuttia ennen loppua, jonka jälkeen joukkueet iskivät lähes vuorotellen osumia. Muutama minuutti ennen loppua Sparta johti kahdella maalilla, mutta SIF tuli vielä tasoihin. Inka Jäntti oli kuitenkin kotijoukkueen sankaritar niittaamalla voittomaalin 17 sekuntia ennen loppua.

Sparta-luotsi Jani Vaskola hehkutti peliä ja voittoa.

– Hieno kuuma playoff-tyyppinen peli! Voitimme viimeisen 20 minuuttisen 14-7 ja jaksoimme painaa lopussa tiukasti. Tulimme kuuden maalin taka-asemasta voittoon, mikä kertoo joukkueen taistelutahdosta tällä hetkellä. Vastustajalla Voutilainen ja Lindholm pelasivat loistopelin ja heitä oli vaikea pitää.

SIF:n päävalmentaja Harri Wikström antoi tunnustusta voittajajoukkueelle.

– Tasainen peli. Meillä oli paljon paikkoja, mutta emme olleet tarpeeksi keskittyneitä. Liike oli ailahtelevaa, olimme välillä jo kuuden maalin johdossa. Sparta oli tänään hyvä.

Ottelun parhaana palkittu Spartan Anniina Nyholm kiitteli joukkueen taistelua.

– Peli lähti hyvin käyntiin ja pääsimme myös toisen erän tappioasemasta nousuun. Jaksoimme taistella ja tsempata tänään loppuun asti.

Sparta-SIF 28-27 (12-14)

Maalintekijät
Sparta: Holopainen Ella 8, Nyholm Anniina 7, Jäntti Inka 4, Heiskanen Raita 3, Gostowski Petra 3, Riksman Anu 1, Ojala Alexandra 1, Kaikko Anni 1
SIF: Lindholm Madeleine 9, Voutilainen Ellen 7, Lindholm Sofie 5, Sjölund Elin 3, Jensen Corinna 2, Koljonen Emmi 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Nyholm Anniina Sparta 3
Voutilainen Ellen SIF 2
Lindholm Madeleine SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Sparta: Jäntti Inka 1 x 2 min, Nyholm Anniina 1 x 2 min, Riksman Anu 1 x 2 min
SIF: Ratilainen Linda 1 x 2 min, Voutilainen Ellen 1 x 2 min

Erotuomarit: Ekström Anton – Illman Krister

Yleisöä: 57

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk