Dicken voitti kärkikamppailun

Dicken tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan voittoon kiinni, kun se voitti vieraskentällä HIFK:n 22-21 (11-9).

HIFK oli kokenut edellisen tappionsa SM-sarjassa Dickenille avauskierroksen ottelussa, mutta Dicken katkaisi HIFK:n pitkän tappiottomien otteluiden putken ja otti samalla vahvan kiinnityksen ylemmän jatkosarjan voittoon.

Kuten odotettua sopi, niin ottelu oli äärimmäisen tasainen koko ajan. Dicken aloitti vahvemmin ja pääsi karkaamaan kolmen maalin johtoon, mutta HIFK tuli nopeasti takaisin kantaan, muttei päässyt ohi. Dicken kiristi ruuvia vielä puoliajan lopussa ja sai eron neljään, mutta Linda Cainbergin maalit toivat HIFK:n kahden maalin päähän tauolle lähdettäessä.

Toinen puoliaika sujui pitkälti saman käsikirjoituksen mukaan: Dicken oli hienoisessa johdossa koko ajan, mutta lopullista iskua ei nähty. Toisaalta HIFK ei kyennyt nousemaan Dickenin rinnalle missään vaiheessa, vaan roikkui koko ajan Dickenin kintereillä. Lopulta Dicken korjasi jännittävien vaiheiden jälkeen potin maalin erolla.

Molempien joukkueiden valmentajat pitivät ottelua viihdyttävänä ja jännittävänä.

– Tasainen ottelu. Toivottavasti tämä oli esimakua finaalisarjaan. Kentällä oli paljon tahtoa tänään mikä näkyi ehkä vähän liiankin paljon välillä. Turhia teknisiä virheitä, HIFK:n valmentaja Annette Tallqvist kertasi.

– Tällä kentällä on aina vaikea pelata. Tasainen ja jännittävä ottelu, Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert puolestaan mietti.

Ottelun parhaana palkittu Betina Lillqvist kiitti joukkueensa taistelua.

– Taistelimme loppuun asti. Oli vaikea ottelu tänään.

HIFK-Dicken 21-22 (9-11)

Maalintekijät
HIFK: Hilli Johanna 6, Cainberg Linda 6, Friman Petra 4, Ax Kathlen 2, Väyrynen Ida 1, Byman Carolina 1, Borgarsdóttir Sandelin Silja 1
Dicken: Lillqvist Betina 5, Böckelman Carolina 5, Lindholm Anna 4, Nylund Karolina 2, Gammals Jessika 2, Ahlroth Alexandra 2, Salokivi Tove 1, Lindahl Anna 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Lillqvist Betina Dicken 3
Cainberg Linda HIFK 2
Gammals Jessika Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Jääskeläinen Annamari 1 x 2 min
Dicken

Erotuomarit: Nyberg Annette – Lehto Halina

Yleisöä: 132

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk