Sparta nousi tärkeään voittoon BK-46:sta

Sparta ja BK-46 järjestivät runkosarjan päätöskierroksella melkoisen jännitysnäytelmän, jonka Sparta vei värikkäitten vaiheiden jälkeen ja sinetöi samalla runkosarjan neljännen sijan.

Panoksena oli paikka ylemmäs loppusarjassa ja se myös näkyi, ottelu oli alusta saakka erittäin tasainen eikä kumpikaan joukkue missään vaiheessa ensimmäisellä 30-minuuttisella päässyt kahta maalia suurempaan johtoon. Taukoa vietettiinkin Pirkkolassa tasalukemissa.

BK tuli tauolta myrskyn lailla, paukutti neljään minuuttiin neljä maalia ja johti pian jo kuudella maalilla. Sparta kuitenkin heräsi uudestaan ja alkoi kuroa eroa umpeen. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin kutkuttavasti BK:n yhden maalin johdossa. Sparta puristi lopun vahvemmin ja vei ottelun lopulta maalin erolla.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola kiitteli joukkueen sitkeää taistelua ja sitä, ettei usko mennyt vaikeilla hetkillä.

– Meiltä hyvää taistelua molemmissa päissä, saimme pidettyä mm. vastustajan viivapelin nollalla. Toisen puoliajan alussa jäimme kuusi maalia jälkeen, mutta saimme kurottua kiinni. Ella pelasi tänään loistopelin. Nyt kohti ylempää jatkosarjaa ja parempaa sijoitusta, Vaskola katsoi jo eteenpäin.

Kymmenen maalia heittänyt Ella Holopainen valittiinkin ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

– Toisen puoliajan alkuvaikeuksien jälkeen saimme pelin kulkemaan ja saimme hyviä onnistumisia. Näytimme tänään, kumpi haluaa voittoa enemmän, Holopainen hehkutti.

BK-46:n piiskuri Thomas Holmberg jäi harmittelemaan sitä, että ratkaiseva isku jäi antamatta, vaikka tilaisuus siihen oli.

– Suhteellisen hyvä ottelu meiltä, mutta meidän pitäisi pystyä hyödyntämään ylivoimapelimme. Siinä ottelu oikeastaan pääsi kääntymään, ylivoimalla pitäisi voittaa ja varsinkin jos johtaa kuudella maalilla. Hyvä ottelu muuten, Holmberg summasi.

Sparta – BK-46 25-24 (11-11)

Maalintekijät
Sparta: Holopainen Ella 10, Gostowski Petra 5, Pihlström Anu 3, Nyholm Anniina 3, Kaikko Anni 3, Riksman Anu 1
BK-46: Kullberg Jannica 7, Holmberg Emilia 7, Löf Elin 5, Nynäs Nicolina 2, Lassinharju Sirja 2, Nyberg Nicole 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Holopainen Ella, Sparta 3
Kullberg Jannica, BK-46 2
Gostowski Petra, Sparta 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Sparta: Holopainen Liisa 1 x 2 min, Pihlström Anu 1 x 2 min
BK-46: Kullberg Jannica 1 x 2 min, Lassinharju Sirja 1 x 2 min

Erotuomarit: Roth Magnus – Tillan Niko

Yleisöä: 97

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk