Jatkosarjat käynnistyvät viikonloppuna

SM-sarjan runkosarja saatiin päätökseen keskiviikkona, mutta kauaa eivät joukkueet ehdi levätä laakereilla, kun pallo lentää taas peliin. Sekä ylempi että alempi jatkosarja pyörähtävät käyntiin tulevana viikonloppuna.

Ylempään jatkosarjaan lähdetään siitä tilanteesta, että Dickenillä on täydet 12 pistettä. HIFK:lla on kahdeksan pistettä ja GrIFK:lla sekä BK-46:lla kaksi.

GrIFK ja HIFK avaavat ylemmän jatkosarjan perjantaina Kauniaisissa. HIFK vei runkosarjan molemmat kohtaamiset nimiinsä selvin numeroin. GrIFK koki keskiviikkona selvän tappion Dickenin vieraana ja ottelun jälkeen Granin päävalmentaja Sam Kihlstedt toivoi joukkueensa pystyvän haastamaan kärkikaksikon paremmin jatkosarjassa. HIFK pääsee otteluun levänneenä, sillä se ei pelannut keskiviikkona, vaan on voinut rauhassa valmistautua tulevaan otteluun.

Lauantaina viimeisenä tiensä ylempään jatkosarjaan selvittänyt BK-46 lähtee haastamaan Dickeniä. Dicken juhli runkosarjan voittoa puhtaalla pelillä, kun taas BK-46 joutui jännittämään ylemmän jatkosarjan paikastaan loppuun saakka. Keskiviikkoinen voitto Atlaksesta kuitenkin sinetöi karjaalaisten paikan neljän joukossa. Lähtökohtaisesti BK-46 taistelee GrIFK:n kanssa jatkosarjan kolmannesta sijasta ja jokainen piste on tärkeä jatkoa ajatellen. Dicken ei varmasti tule pääsemään helpolla lauantaina.

Alempaan jatkosarjaan lähdetään KyIF:n johdolla, jolla on koossa 12 pistettä. Sillä on hyvä kaula takana tulevaan ÅIFK:hon, jolla on kuusi pistettä plakkarissa. SIF keräsi runkosarjassa neljä ja Atlas kaksi lähtöpistettä ylempään loppusarjaan.

Lauantaina pelataan tärkeä  ottelu, kun SIF saa kotikentälleen ÅIFK:n. Voitolla SIF nousisi turkulaisten kanssa tasapisteisiin. Siuntiolaiset lopettivat runkosarjan tyylikkäästi kaatamalla BK-46:n, joten joukkue tavoittelee tiukasti paikkaa kärkikaksikossa. ÅIFK:n murheena keskiviikon KyIF-ottelussa oli maalinteko. Maalitykki Ellen Norrgrann oli ottelusta sivussa ja se näkyi myös turkulaisten tehoissa.

Lauantaina Atlas saa Myyrmäkeen vieraakseen KyIF:n. Voitolla KyIF ottaisi jo ison harppauksen kohti pudotuspelipaikkaa, sillä eroa kolmantena olevaan SIF:iin on jo kahdeksan pistettä. Herpaannuksiin ei ole kuitenkaan varaa, sillä erot ovat pienet ja tässä vaiheessa kautta pelit voivat olla arvaamattomia.

Viikonlopun ottelut:

Ylempi jatkosarja:
Pe 2.2. 19.00 GrIFK-HIFK, Kauniaisten Palloiluhalli
La 3.2. 18.30 BK-46-Dicken, Karjaan Urheiluhalli

Alempi jatkosarja:
Pe 2.2. 18.45 SIF-ÅIFK, Folksam Arena
La 3.2. 13.30 Atlas-KyIF, Myyrmäen UrheilutaloKaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk