KyIF runkosarjan viidenneksi

KyIF haki Turusta 22-19 (10-7)-voiton ja päätyi runkosarjassa tasapisteisiin neljänneksi sijoittuneen BK-46:n kanssa. Keskinäisten otteluiden vertailussa BK-46 oli kuitenkin parempi ja KyIF:n oli tyytyminen viidenteen sijaan.

KyIF tuli vierasotteluun erittäin vahvasti ja sai nopeasti kasvatettua viiden maalin etumatkan. ÅIFK sai ensimmäisen puoliajan edetessä pelin juonesta kiinni ja pääsi parhaimmillaan kahden pisteen päähän, mutta tauolla kirkkonummelaisilla oli kolmen maalin hajurako.

Toinen puoliaika eteni tasaisesti ja jännittävästi. ÅIFK nousi tasoihin reilut viisi minuuttia ennen loppua, mutta KyIF löysi lopussa kuitenkin vielä yhden lisävaihteen ja pystyi puristamaan ottelusta voiton.

ÅIFK-valmentaja Bill Anckar ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueen hyökkäyspeliin.

Valmentajan kommentit ÅIFK

– Aneemista hyökkäyspeliä tänään, olemme haavoittuvaisia kovaa puolustusta vastaan. Tämä oli toinen peli putkeen jossa emme saa tehtyä yli 20 maalia, ja sillä ei voiteta pelejä. Lindan maalivahtipelillä pysymme ottelussa mukana.

KyIF:n Tomas Mecklin sen sijaan kiitteli omiensa puolustustyöskentelyä.

– Puolustuspelimme toimi hyvin tänään. Hyökkäyksessä meillä oli hieman vaikeuksia, tytöt olivat hieman hermostuneet sarjatilanteen takia. Onneksi pidimme päämme kylmänä loppuun asti.

Erinomaisesti ÅIFK:n maalilla torjunut Linda Sipola harmitteli heikkoa ensimmäistä puoliaikaa.

– Liian monta teknistä virhettä ensimmäisellä puoliajalla, ja vaikeaa ottaa ne kiinni toisella. Toinen puoliaika oli hyvä.

ÅIFK-KyIF 19-22 (7-10)

Maalintekijät
ÅIFK: Amanda Salenius 5, Malin Sjöblom 4, Ingrid Lindbom 3, Carolina Hanslin 2, Emilia Dahl 2, Antonia Ahlbäck 2, Sylvia Jokinen 1

KyIF: Ingrid Degerth 7, Jessi Laasio 5, Felicia Grönholm 3, Elin Männikkö 2, Matina Keserci 2, Susanna Arvekari 2, Johanna Degerth 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Linda Sipola ÅIFK 3
Ingrid Degerth KyIF 2
Suvi Erhovaara KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Amanda Salenius 2 x 2 min, Emilia Dahl 1 x 2 min, Emilia Skön 1 x 2 min
KyIF: Karolina Kaivola 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 112

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk