Lauantaina ja sunnuntaina yhdet ottelut

SM-sarjassa pelataan viikonloppuna kaksi ottelua. Lauantaina HIFK saa kotikentälleen Atlaksen ja sunnuntaina Dicken saa vieraita Karjaalta.

Lauantain HIFK:n ja Atlaksen ottelussa nähdään mielenkiintoinen vastakkainasettelu, kun vastakkain ovat sarjan toiseksi kovin hyökkäys heti Dickenin jälkeen ja sarjan pitävin puolustus heti Dickenin jälkeen. HIFK on tehnyt maaleja 31 keskiarvolla, kun taas Atlas on päästänyt maaleja vain reilun 21 keskiarvolla. Atlaksen suurin ongelma onkin ollut tänä vuonna hyökkäyspeli, sillä se on vain kertaalleen pystynyt rikkomaan 20 maalin rajan. Vantaalaiset ovat hävinnet kaikki kolme otteluaan, mutta kaikki ovat tulleet niukoilla eroilla. Suurin tappio on avauskierroksella SIF:lle koettu kolmen maalin tappio. HIFK on sen sijaan aloittanut kauden odotetun vahvasti voittamalla kolme ottelua ja ainoa tappio tuli Dickenin vieraana. HIFK on otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki, mutta on samalla mielenkiintoista nähdä miten Atlas selviytyy kovasta haasteesta.

Sunnuntaina tappioitta porskuttava Dicken saa kotikentälleen BK-46:n. Dicken on ollut odotetun vakuuttava alkukauden aikana voittamalla kaikki kolme otteluaan selvin numeroin.

BK-46:n peli on sen sijaan ailahdellut paljon. Toissa kierroksella se pelasi maalirikkaan ottelun HIFK:ta vastaan, jossa hyökkäys toimi komeasti 32 maalin edestä, mutta vastaavasti puolustus oli helisemässä, kun HIFK mätti 40 maalia. Viime kierroksella puolustus taas piti ÅIFK:n 25 maalissa, mutta BK-46 sai tehtyä vain 19 maalia.

– Olisi kiva, jos sekä puolustus että hyökkäys toimisivat samassa ottelussa, BK-46:n päävalmentaja Thomas Holmberg ruoti Västra Nylandissa.

BK-46 esitteli edellisottelussa uuden vahvistuksen, kun 31-vuotias Anu Riksman tuo kaivattua kokemusta joukkueeseen. Riksman on aiemmin pelannut muun muassa Spartassa ja Dickenissä.

– Anu tuli peliimme ja hän on hyvä vahvistus joukkueeseen. Hän näytti jo hyvää asennetta ja teki töitä esimerkillisesti. Hän ajattelee käsipallosta hyvällä tavalla ja tulee varmasti sekä ottamaan että saamaan vastuuta, Holmberg kehui.

Viikonlopun ottelut:
La 21.10. klo 15.00 HIFK-Atlas
Su 22.10. klo 14.30 Dicken-BK-46 (HBL)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk