Mestaruus katkolla Pirkkolassa lauantaina

SM-sarjan neljäs finaali pelataan lauantaina Pirkkolassa. Samalla mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla, kun HIFK johtaa finaalisarjaa otteluvoiton 2-1.

Kolmessa edellisfinaalissa kotijoukkueet ovat vahvoja ja kotietu on pitänyt. Keskiviikkona HIFK näytti karkaavan jo heti alussa, mutta Dicken nousi takaisin peliin mukaan. Johanna Hillin maalien ja Emma Kiviniemen pelastukset pitivät kuitenkin huolen siitä, että HIFK pystyi korjaamaan voiton itselleen.

Dickenin maalivahti Sonja Koskinen oli kriittinen joukkueen joukkueen esityksestä.

– Olimme huolimattomia hyökkäyksessä. Heitimme huonosti ja meillä oli monia teknisiä virheitä alussa. Jouduimme heti takaa-ajaksi emmekä saaneet lainkaan nostetta, Koskinen totesi Yle Sportenin haastattelussa.

Dicken joutuu lähtemään seuraaviin finaaleihin selkä seinää vasten, mutta Koskinen on edelleen luottavainen.

– Pokaali kuuluu kotiin Lauttasaareen ja se motivoi meitä. Emme voi nyt ajatella negatiivisesti, Koskinen korosti.

HIFK:n Linda Cainbergin mukaan joukkueen fokus on seuraavassa pelissä johtoasemasta huolimatta.

– Nyt meidän täytyy ladata ja löytää sama henki, joka meillä oli tässä ottelussa, Cainberg mietti Huvudstadsbladetin sivuilla.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert on luottavainen joukkueen iskukykyyn.

– Voitamme kotona ja tulemme takaisin tänne uusien avaimien kanssa avataksemme heidän puolustuksen, Hivert pohti HBL:ssa.

Dickenin ja HIFK:n välinen neljäs finaali pelataan lauantaina kello 15.00 alkaen Pirkkolassa. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk