Dicken vei mestaruusratkaisun viidenteen otteluun

SM-sarjan kausi 2017-18 huipentuu viidenteen finaaliotteluun, kun Dicken tasoitti kotikentällään finaalisarjan HIFK:ta vastaan. Dicken voitti neljännen finaalin numeroin 24-18 (10-8).

HIFK aloitti ottelun hieman vahvemmin, mutta Dicken pääsi paremmin peliin mukaan päästen johtoon. Parhaimmillaan Dicken ehti repäistä neljän maalin johdon, kun se piti HIFK:n maaleitta yli kahdeksan minuuttia. HIFK onnistui kuitenkin kuromaan eron kahteen maaliin ennen taukoa.

Dicken iski ratkaisua ottelulle toisen puoliajan alussa viemällä ensimmäisen kymmenminuuttisen 6-1 ja kasvattamalla eron jo seitsemään. HIFK ei saanut kunnollista kiriä aikaiseksi, vaan Dickenin puolustus maalivahti Sonja Koskisen johdolla pystyi pitämään HIFK:n kurissa ja nappasi pakkovoiton.

Dickenin voittoa himmensi hieman Carolina Böckelmanin loukkaantuminen toisen jakson puolivälin jälkeen.

Viides ja ratkaiseva finaali pelataan sunnuntaina Helsingin Urheilutalolla kello 17.15. alkaen. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa sekä Yle Areenassa.

HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin siirsi katseet tappion jälkeen sunnuntain ratkaisevaan otteluun.

– Loppujen lopuksi ero ei ollut tänään niin iso vastustajan hyväksi. Seuraavat 24 tuntia vaativat lepoa ja tietysti mentaalinen puoli on tärkeä huomenna.

Ottelun parhaana palkitun Koskisen mielestä Dicken onnistui jokaisella osa-alueella.

– Tänään oli parasta tapa, millä voitettiin. Oltiin parempia joka osa-alueella tänään. Joukkue oli alusta asti rauhallinen ja luottavainen omaan osaamiseensa. Vastustajan parin maalin johtokaan alussa ei häirinnyt, vaan luotettiin omaan osaamiseen.

Dicken-HIFK 24-18 (10-8)

Maalintekijät
Dicken: Anna Lindahl 7, Annika Näräkkä 5, Matilda Peitsaro 3, Anna Lindholm 3, Betina Lillqvist 2, Jessika Gammals 2, Karolina Nylund 1, Carolina Böckelman 1

HIFK: Anna Vinogradova 4, Johanna Hilli 3, Kathlen Ax 3, Rosanna Rouhiainen 2, Anniina Nyholm 2, Inka Jäntti 2, Linda Cainberg 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sonja Koskinen Dicken 3
Anna Lindahl Dicken 2
Anna Vinogradova HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Betina Lillqvist 1 x 2 min, Martina Genberg 1 x 2 min, Pia-Stina Pitkäjärvi 1 x 2 min
HIFK: Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Inka Jäntti 1 x 2 min, Linda Cainberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 446

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk