Runkosarjan viimeinen kierros edessä

SM-sarjan runkosarjan viimeinen kierros pelataan keskiviikkona. Kierroksella riittää vielä jännitettävää, sillä viimeinen ylemmän jatkosarjan paikka on vielä avoimena.

Paikkansa ylemmässä jatkosarjassa ovat varmistaneet jo runkosarjan ykkönen Dicken, HIFK sekä GrIFK. Viimeisestä paikasta taistelevat BK-46, KyIF ja ÅIFK. Kaikki kolme ovat tasapisteissä viimeisiin otteluihin lähdettäessä.

Kolmikosta BK-46 on vahvimmilla, sillä karjaalaisilla on keskinäisistä otteluista koossa kuusi pistettä. Eli voittamalla päätösottelussaan Atlaksen BK-46 varmistaa paikkansa neljän joukossa.

Tilanteen tekee entistä mielenkiintoisemmaksi se, että ÅIFK ja KyIF kohtaavat toisensa VeikkausTV:n ottelussa. Mikäli BK-46 häviää oman ottelunsa ja ÅIFK sekä KyIF päätyvät omassa ottelussaan tasapeliin, nousee KyIF neljänneksi. KyIF:llä olisi siinä tapauksessa ÅIFK:n keskinäisistä otteluista koossa kolme pistettä ja ÅIFK:lla yksi. ÅIFK:n ainoa mahdollisuus jatkoon on toivoa BK-46:n tappiota Atlakselle ja voittaa itse samanaikaisesti KyIF. BK-46 hävisi edellisottelussaan SIF:lle, joten kaikki on vielä mahdollista.

Dickenin ja GrIFK:n ottelussa on myös oma panoksensa, vaikka molemmat ovat jo paikkansa neljän joukossa varmistaneet. Jatkosarjaan otetaan mukaan keskinäisten otteluiden tulokset, joten voitolla GrIFK parantaisi asemiaan ylemmässä loppusarjassa.

HIFK ja SIF ovat jo runkosarjansa päättäneet.

Keskiviikon ottelut:
19.00 BK-46-Atlas, Karjaan Urheiluhalli
19.00 Dicken-GrIFK, Pirkkolan Palloiluhalli (HBL)
19.00 ÅIFK-KyIF, Samppalinnan Palloiluhalli (VeikkausTV)

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!