Toinen kierros käyntiin viikonloppuna

SM-sarjan toinen kierros käynnistyy viikonloppuna kolmella ottelulla.

Lauantaina nähdään mielenkiintoinen ottelu, kun GrIFK iskee yhteen BK-46:n kanssa. Kotijoukkue GrIFK aloitti kauden neljällä voitolla, mutta sen jälkeen on tullut kolme peräkkäistä tappiota. Kaksi tappioista on tullut kärkijoukkueita Dickeniä ja HIFK:ta vastaan, mutta joukkoon mahtuu myös niukka tappio ÅIFK:lle. BK-46:n kautta on sen sijaan vaivannut ailahtelevaisuus ja takana on vain kaksi voittoa. Karjaalaisilla on ollut haasteita erityisesti puolustuspäässä, sillä joukkue on päästänyt eniten maaleja koko sarjassa. Toisaalta Pamela Degermanin johdolla maaleja on syntynyt eniten heti Dickenin ja HIFK:n jälkeen. Edellisottelussaan BK hävisi vieraskentällä Atlakselle ja valmentaja Thomas Holmberg jäi kaipaamaan hieman parempaa hyökkäyspelaamista.

– Joskus pelasimme tarpeettoman nopeasti hyökkäyksessä ja olisimme voineet rauhoittua. Mutta meidän täytyy vain jatkaa työtä eteenpäin, hän totesi Västra Nylandissa.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Grani haki selvän voiton BK:sta, joten karjaalaisilla on nyt mahdollisuus tasoittaa puntit.

Lauantain toisessa pelissä Atlas emännöi SIF:iä. Atlas sai vihdoin kairattua kauden avausvoittonsa monen niukan tappion jälkeen ja nyt sillä olisi mahdollisuus nousta sarjataulukossa SIF:n ohi pois jumbosijalta voitolla. SIF lähtee otteluun sen sijaan kaksi peräkkäistä tappiota taakkanaan ja siuntiolaiset hakevat paluuta voittojen tielle. Avausottelussa SIF oli niukasti 21-18 parempi ja tasaista ottelua on lupa odottaa tälläkin kertaa.

Viikonlopun pelit paketoidaan sunnuntaina, kun KyIF saa kotikentälleen sarjakärki Dickenin. KyIF sai kauden avauksessa kovan kasteen SM-sarjaan, kun Dicken vei ottelun nimiinsä 38-16. Sen jälkeen kirkkonummelalaiset ovat kuitenkin parantaneet jatkuvasti otteitaan ja nuori joukkue on kehittynyt kauden edetessä. KyIF onkin sarjassa neljäntenä kolmella voitolla ja neljällä tappiolla. Saldo voisi olla kovempikin, sillä Dicken- ja HIFK-tappioita lukuun ottamatta muut tappiot ovat tulleet enimmillään kahden maalin erolla. Joukkueen hyvä alkukausi on huomioitu myös maajoukkuevalinnoissa, sillä KyIF:n Suvi Erhovaara ja Ingrid Degerth valittiin myös maajoukkueeseen Viroao vastaan. Dicken on sen sijaan porskuttanut odotetun vahvasti eikä ole juuri joutunut tiukoille kauden aikana. Maaliero 233-123 kertoo kovaa kieltään siitä, että joukkue on ollut tällä kaudella pysäyttämätön. Dicken on luonnollisesti iso ennakkosuosikki peliin lähdettäessä, mutta odotettavissa on kuitenkin tasaisempi kamppailu kuin kauden avauskohtaaminen oli.

Viikonlopun ottelut:
La 18.11. klo 13.30 GrIFK-BK-46, Kauniaisten palloiluhalli
La 18.11. klo 19.00 Atlas-SIF, Myyrmäki-halli
Su 19.11. klo 18.30 KyIF-Dicken, Kirkkonummen halliKaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk