Kohti kautta: HIFK

Kaudella 2016-17:
Runkosarja: 2. sija
Ylempi jatkosarja: 2. sija
Hävisi finaaleissa Dickenille otteluvoitoin 0-3.

Yli 50 kertaa mitaleilla naisten SM-sarjassa ollut HIFK kuuluu edelleen ennakkosuosikkien joukkoon joka kaudella. Kolme viime kautta on kuitenkin päättynyt hopeaan Dickenin takana ja näin kävi myös viime keväänä.

HIFK on pystynyt haastamaan Dickenin yksittäisissä otteluissa, mutta ottelusarjat ovat viime vuosina kääntyneet Dickenin eduksi. Lähtökohtaisesti HIFK on kuitenkin jälleen alkavalla kaudella hallitsevan mestarin ykköshaastaja.

Penkin päässä HIFK:lla on uutta voimaa, kun Rostislav Grinishin otti vastuun sekä naisten että miesten pääsarjajoukkueista seurassa.

Grinishin on kesän aikana näkemäänsä suhteellisen tyytyväinen ja lähtee kauteen luottavaisena.

– Täytyy sanoa että joukkue näyttää aika hyvältä, uusia pelaajia tullut Spartasta. Kaikki näyttää hyvältä ja toivon että pystymme taistelemaan ykkössijasta, Grinishin linjaa.

– Mitään virallista tavoitetta ei ole, mutta uskon että kaikilla on se ykkössija mielessä.

HIFK on pelaajistoltaan uudistunut viime vuodesta melko lailla. Lähtijöissä on kovia nimiä, mutta vankkaa osaamista on myös tullut ryhmään mukaan. HIFK kierrätti pelaajiaan kokonaisen kentällisen verran suurimpina menetyksinä Ida Väyrynen ja Petra Friman ja mielenkiintoisimpina tulokkaina Ella Holopainen, Anniina Nyholm ja Inka Jäntti.

HIFK
kotikenttä: Helsingin Urheilutalo
peliasu: kokopunainen
SM-mitalit: 24-23-6

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk