GrIFK varmisti paikkansa ylemmässä jatkosarjassa

GrIFK punnersi tärkeän voiton ÅIFK:sta ja sinetöi samalla paikkansa neljän joukossa niukalla 18-17 (5-8)-voitolla.

Ensimmäinen puoliaika oli erittäin vähämaalin ja ottelun panokset näkyivät. GrIFK tarvitsi vielä pisteitä varmistaakseen ylemmän jatkosarjan paikan ja ÅIFK taasen tarvitsi voittoa taistellakseen paikasta neljän joukossa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta ottelun seitsemännellä minuutilla ja GrIFK sai parin maalin kaulan. Sen jälkeen ÅIFK vei kuitenkin peliä nousten rinnalle ja ohi. ÅIFK pääsikin tauolle kolmen maalin johdossa.

Toisella puoliajalla joukkueet löysivät maaliverkot hieman tiheämmin, mutta mitään maalijuhlia ei kuitenkaan nähty. Jännittävää ja tiukkaa kamppailua sitäkin enemmän. Toisen puoliajan alkuun ÅIFK onnistui kasvattamaan johtoasemansa jo neljään maaliin, mutta GrIFK ei suostunut luovuttamaan ja nousi takaisin kantaan. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä seitsenminuuttisella, kun Grani onnistui iskemään kolme peräkkäistä maalia nousten kahden maalin johtoon. ÅIFK pääsi vielä maalin päähän, mutta pisteet jäivät Kauniaisiin.

GrIFK-luotsi Miro Koljonen oli mielissään taisteluvoitosta.

– Puolustus hyvä läpi ottelun. Hyökkäyspeli sen sijaan oli takkuista ja vaikeaa. Cara onnistui maalissa hyvin, parantaen torjuntoja pelin edetessä. Onnistunut revanssi edelliseen peliin. Taisteluvoitto, joka pelattiin tahdolla loppuun asti.

ÅIFK:n valmentaja Charlotta Petterson harmitteli menetettyä mahdollisuutta.

– Tärkeässä pelissä pelattiin tiukka kamppailu, jossa voitto pääsi luisumaan meidän käsistä.

Ottelun parhaana palkittu GrIFK:n Johanna Toivola kiitteli erityisesti joukkueen hyvää puolustuspelaamista.

– Ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyspeli oli tahmeaa. Puolustus toimi hyvin läpi ottelun. Meillä oli hyvä fiilis joukkueessa koko pelin ajan, eikä missään vaiheessa luovutettu. Jaksettiin painaa loppuun asti.

GrIFK-ÅIFK 18-17 (5-8)

Maalintekijät
GrIFK: Johanna Toivola 6, Carolina Rehnberg 3, Irina Jolkkonen 3, Helen Bergman 2, Onay Sari 1, Anette Salonen 1, Alisa Kankainen 1, Linnea Harms 1

ÅIFK: Malin Sjöblom 9, Ellen Norrgrann 4, Amanda Salenius 1, Ingrid Lindbom 1, Carolina Hanslin 1, Emilia Dahl 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johanna Toivola GrIFK 3
Linda Sipola ÅIFK 2
Cara Feodoroff GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Johanna Toivola 1 x 2 min
ÅIFK: Amanda Salenius 1 x 2 min, Ellen Norrgrann 1 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Halina Lehto

Yleisöä: 58

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk