HIFK ei antanut GrIFK:n yllättää

Kaimaseurojen kohtaaminen sunnuntaina päättyi HIFK:n selvään voittoon GrIFK:sta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Grani pysyi hyvin emäntien tahdissa numeroihin 6-5 saakka. Sen jälkeen HIFK sai kuitenkin oman päänsä tukittua ja alkoi vähitellen repiä eroa, joka taukoon mennessä oli kasvanut jo kahdeksaan maaliin.

Kun HIFK vei toisen jakson alun peräti maalein 9-1, alkoi ottelu olla lopullisesti ratkaistu. HIFK tyytyi sen jälkeen turvaamaan selkeää johtoasemaansa, eikä ero enää merkittävästi kasvanut. Kotivoitto oli kuitenkin selkeä.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli joukkueensa otteisiin alkuminuuttien jälkeen tyytyväinen.

– Tänään meillä oli fokus puolustuksessa. Pelin alussa se ei oikein toiminut, mutta aikalisän jälkeen tilanne muuttui paremmaks, Grinishin luonnehti.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut HIFK:n  Johanna Hilli totesi samaa hiukan toisin sanoin.

– Peli sujuu silloin kun teemme sitä mitä olemme sopineet. Meillä oli puolustuksessa hieman ongemia ottelun alussa, mutta saimme ne ratkaistua aika hyvin.

GrIFK:n penkin päässä Sam Kihlstedt myönsi, että urakka oli yksinkertaisesti liian kova tällä kertaa.

– Melko hyvä aloitus meiltä, mutta sitten kun sekä puolustus että hyökkäys ei toiminut meillä, Hifki meni menojaan. Emme myöskään henkisesti ole aivan sillä tasolla, että voisimme kamppailla voitosta niin kovatasoista joukkuetta kuin HIFK:ta vastaan, Kihlstedt totesi.

HIFK – GrIFK 36-18 (17-9)

Maalintekijät
HIFK: Johanna Hilli 9, Kathlen Ax 8, Anna Vinogradova 5, Hanna Nylund 4, Linda Cainberg 4, Inka Jäntti 3, Mari Paukku 1, Ida Mitchell 1, Ella Holopainen 1
GrIFK: Carolina Rehnberg 6, Johanna Toivola 2, Onay Sari 2, Anette Salonen 2, Alexandra Karsten 2, Irina Jolkkonen 2, Matilda Ohvo 1, Fredrika Lagerbohm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johanna Hilli HIFK 3
Kathlen Ax HIFK 2
Carolina Rehnberg GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anni Kaikko 1 x 2 min, Linda Cainberg 1 x 2 min,Mari Paukku 1 x 2 min
GrIFK: Johanna Toivola 1 x 2 min

Erotuomarit: Halina Lehto – Annette Nyberg

Yleisöä: 129

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk