Runkosarja lähenee loppuaan – panokset huipussaan

SM-sarjassa pelataan viikonloppuna täysi kierros. Lauantaina ohjelmassa on kolme ottelua ja sunnuntaina yksi.

SM-sarjan runkosarja vetelee viimeisiään ja panoksia riittää vielä yllinkyllin. Dicken ja HIFK ovat paikkansa jo ylemmässä loppusarjassa varmistaneet ja GrIFK:kin on lähellä paikan naulaamista. Neljännestä paikasta käydään kuitenkin edelleen todella jännittävä kamppailu.

Kärkijoukkue on jo käytännössä runkosarjan voiton varmistanut, mutta se hakee viimeistä sinettiä Atlaksen vieraana lauantaina. HIFK:lla on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta Dickenin kanssa tasapisteisiin, mutta lauttasaarelaisten maaliero on sen verran parempi, että Dicken on jo käytännössä ykköstilansa varmistanut. Atlaksella ei niinkään ole ottelussa sijoituspaineita, sillä vantaalaisilla ei ole mahdollisuuksia enää neljän parhaan joukkoon.

BK-46:lla on mahdollisuus tarrata tiukalla otteella viimeiseen ylemmän jatkosarjan paikkaan, kun se kohtaa vieraskentällä liigajumbo SIF:n. BK-46:lle loppuohjelma on suosiollinen, sillä päätösottelussaan se saa kotikentälleen toiseksi viimeisenä olevan Atlaksen. Kompasteluihin ei ole kuitenkaan varaa, sillä tasapisteissä olevat KyIF ja ÅIFK hengittävät odottavat mahdollisuuttaan.

ÅIFK:lla onkin sopiva mahdollisuus hämmentää soppaa, kun se kohtaa vieraissa GrIFK:n. Turkulaisten voitto petaisi huippujännittävät lähtökohdat runkosarjan viimeiselle kierrokselle, sillä Grani kohtaa vieraskentällä Dickenin. ÅIFK sen sijaan saa vieraakseen niin ikään ylemmän jatkosarjan paikasta taistelevan KyIF:n. ÅIFK tarvitsee joka tapauksessa lauantaina voiton, sillä sen maaliero on huonompi kuin BK-46:n ja KyIF:n.

KyIF saa kotikentälleen sunnuntaina HIFK:n ja kirkkonummelaiset tarvitsevat niin ikään ottelusta voiton pitääkseen haaveensa neljän joukkoon pääsemisestä. HIFK ei kuitenkaan halua ottelua hävitä, sillä jatkosarjassa toimivat lähtöpisteinä runkosarjan keskinäiset ottelut. Ottelu on samalla HIFK:n viimeinen runkosarjassa.

SM-sarjan viikonlopun ottelut:
27.1. kello 13.30 SIF-BK-46, Folksam Arena
27.1. kello 15.00 Atlas-Dicken, Energia Areena
27.1. kello 16.00 GrIFK-ÅIFK, Kauniaisten Palloiluhalli
28.1. kello 18.30 KyIF-HIFK, Kirkkonummen halli

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!