SIF otti ison askeleen kohti puolivälieriä

SIF haki sunnuntaina vieraskentältä Kirkkonummelta puolivälieräpaikan kannalta erittäin tärkeän voiton KyIF:sta alemman jatkosarjan ottelussa.

KyIF oli ottelun alkuminuuteilla vahvempi, mutta SIF pääsi nopeasti peliin mukaan ja siirtyi ensi kertaa johtoon 13. minuutilla. Tämän jälkeen edettiinkin siuntiolaisten komennossa ja tauolla vierasjohto kirjattiin neljän maalin erolla.

Toisen jakson alku edettiin tasaisesti kunnes SIF repäisi reilun viisiminuuttisen 4-0 ja johti jo seitsemällä maalilla. KyIF kuroi eron vielä neljään maaliin, mutta tämän jälkeen SIF karkasi lopullisesti ja vei äärimmäisen tärkeät pisteet matkaansa.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin ei ollut esitykseen täysin tyytyväinen, mutta muistutti tietynlaisen rakennusvaiheen olevan menossa ennen pudotuspelien alkamista.

– Oltiin hieman huolimattomia heittopaikoissa. Puolustus aukesi ajoittain liian helposti ja näin maalivahdeilla ei ollut helppoa. Rakennamme edelleen joukkuepeliä ja kokeilemme pelaajia uusilla pelipaikoilla, Mecklin sanoi.

SIF-luotsi Harry Wikström näki ratkaisun löytyneen pitkälti vaihtopenkin puolelta.

– Koska meillä oli enemmän vaihtopelaajia, pystyimme pitämään kovempaa tempoa hyökkäyspäässä. Puolustustyöskentelymme oli kokonaisuudessa erinomaisella tasolla ja myös Roosa Penttinen onnistui maalissa mainiosti, Wickström kiitteli.

Vakuuttavimman pelaajan titteli nappasi SIF:n uusi hankinta Daria Kaganez.

– Olin hieman hermostunut, koska tämä oli vasta toinen peli minulle. Pelissä oli sekä hyvää että huonoa. Välillä väsähdin, mutta lopussa jaksoin taas hyvin, Kaganez tiivisti.

KyIF – SIF 23-30 (11-15)

Maalintekijät
KyIF: Johanna Degerth 6, Jessi Laasio 5, Ingrid Degerth 3, Susanna Arvekari 3, Emmi Paajanen 2, Matina Keserci 2,Liisa Holopainen 2
SIF: Valeriya Kirillova 9, Daria Kaganez 8, Pernilla Karlsson 5, Oona Reinikainen 3, Madeleine Lindholm 2, Saara Lehtola 1, Sara Falck 1, Fanny Axberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Daria Kaganez SIF 3
Valeriya Kirillova SIF 2
Johanna Degerth KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Emmi Koljonen 1 x 2 min, Jessi Laasio 1 x 2 min
SIF: Daria Kaganez 1 x 2 min, Sanni Skoglund 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 123

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk