ÅIFK tiukkojen vaiheiden jälkeen Suomen Cupin neljän joukkoon

ÅIFK raivasi tiensä Suomen Cupin välieriin, kun se voitti GrIFK:n niukasti 23-22 (12-10).

ÅIFK aloitti ottelun vahvemmin ja otti heti alkuun kolmen maalin johdon. GrIFK sai kuitenkin rivinsä kasaan ja nousi puoliajan puolivälissä johtoon. Jakson lopun joukkueet etenivät tasaisesti, kunnes lopussa ÅIFK oli terävämpi iskien kolme peräkkäistä maalia päästen kahden maalin taukojohtoon.

Toisella puoliajalla tilanteet aaltoilivat. ÅIFK karkasi heti kättelyssä neljän maalin johtoon, mutta GrIFK kuroi eron umpeen. ÅIFK repäisi taas ja ero kasvoi viiteen. GrIFK aloitti loppukirin ja heitti viimeisellä seitsenminuuttisella neljä maalia, mutta sen lähemmäksi Grani ei enää päässyt ja näin ÅIFK eteni Suomen Cupin välieriin.

GrIFK:n valmentaja Sam Kihlstedt harmitteli heikkoa alkua ja sitä, ettei kiri riittänyt loppuun saakka.

– Heti nihkeä alku peliin ja sen jälkeen ei osattu tehdä hyökkäyspäässä oikeita ratkaisuja. Ei uskallettu ottaa oikeaa vastuuta kunnolla. Lopussa hyvä nousu ja oli mahdollisuus tasoittaakin. Tsemppi löytyi lopussa, mutta se ei enää riittänyt, Kihlstedt harmitteli.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi iloitsi välieräpaikasta.

– Tultiin voittamaan ja se tehtiin. Pelattiin hyvin 55 minuuttia ja sitten tuli liian kiire. Loppu päättyi kuitenkin meille hyvin.

GrIFK-ÅIFK 22-23 (10-12)
Maalintekijät
GrIFK: Carolina Rehnberg 9, Alexandra Karsten 5, Emelie Berglund 2, Michaela Bergholm 2, Tia Laukkanen 1, Sandra Laitinen 1, Katarina Korhonen 1, Linnea Harms 1
ÅIFK: Ellen Norrgrann 7, Emilia Dahl 5, Amanda Salenius 4, Nelli Snellman 3, Ingrid Lindbom 2, Malin Sjöblom 1, Sara Pettersson 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Irina Jolkkonen 1 x 2 min, Jenny Fröberg 1 x 2 min, Tia Laukkanen 1 x 2 min
ÅIFK: Amanda Salenius 1 x 2 min, Ellen Norrgrann 1 x 2 min

Erotuomarit: Krister Illman – Niko Tillan

Yleisöä: 74

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk